Rama: Saliu i PPE-së nuk e shpëton dot Saliun e PD-së

83

rama (1)Lideri Socialist Rama, ka reaguar nëpërmjet rrjetit social Twitter, në lidhje me deklaratën e Presidentit të Partisë Popullore Europiane, Martens, duke deklaruar : “Saliu i PPE flet për KQZ-në si të ishte vegël e partive! Por ligji flet ndryshe. SHBA e BE po ashtu. Saliu i PPE-së s’e shpëton dot Saliun e PD”

Presidenti i PPE-së, Martens ka deklaruar sot, se dënon bojktoin që i është bërë Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve, nga anëtarët socialistë. Sipas tij, është e rëndësishme që të ruhet balanca brenda KQZ-së, çka është përcaktuar nga një marrëveshje ndërpartiake dhe nga ligjet për zgjedhjet. Çdo përpjekje për të modifikuar balancën e pranuar, katër anëtarë nga qeveria dhe tre nga opozita, është një përpjekje për të destabilizuar të gjithë sistemin zgjedhor dy muaj përpara zgjedhjeve. Në këto kushte, sipas Martens, tërheqja e anëtarëve socialistë është e papranueshme. Martens e mbyll deklaratën duke theksuar, se është e panevojshme të theksojmë se PPE mbështet fuqishëm kryeministrin Sali Berisha dhe Partinë Demokratike dhe është e bindur, se zgjedhjet e 23 qershorit do të shënojnë një hap vendimtar për Shqipërinë në rrugën drejt integrimit evropian.