Juncker “de facto” president i Komisionit, por socialistët e mbështesin me kushte

66

EuroscepticismJean Claude Juncker vendoset “de facto” nga liderët e BE-së si president i Komisionit Evropian, por grupi socialist i Parlamentit evropian, që i ka dhënë mbështetjen e vetë Junckerit, insiston se mbështetja e tyre është e kushtëzuar.
“Ne jemi shumë të kënaqur që Jean Claude Juncker u zgjodh nga krerët e shteteve dhe qeverive si kandidati për kryesimin e Komisionit”, deklaroi presidenti i grupit socialist Martin Schulz.
“Sikurse e kemi bërë të qartë edhe më parë, duke parë zgjedhjet për Parlamentin Evropian ne e mbështesim plotësisht Jean Claude Juncker. Kjo është ajo për çfarë kanë votuar shumica e qytetarëve evropianë dhe këtë duhet të shohin që të ndodhë, si një sinjal që votimi i tyre është respektuar”, vazhdoi Schulz.
“Megjithatë, çdo president i Komisionit Evropian që del para parlamentit për të kërkuar votat tona do të mbështetet nga grupi ynë nëse ata përkrahin programin tonë për ndryshim. Kjo përfshin, mes shumë çështjesh, një ndryshim thelbësor të politikës për t’i dhënë fund politikave shtrënguese që po drejtojnë Evropën, investime në rritje ekonomike dhe punësim si dhe fokusim social në luftën kundër nivelit shumë të lartë të papunësisë tek të rinjtë”, deklaroi Schulz gjatë një konference për shtyp.