Published On: Mër, Kor 2nd, 2014

Nicolas Sarkozy hetohet për korrupsion

sarkozyIsh-presidenti Nicolas Sarkozy po hetohet për korrupsion aktiv, trafik të influencës aktive dhe për shkelje të fshehtësisë së hetimit, njoftoi prokuroria kombëtare financiare. Pas mbikëqyrjes prej 15 orësh, Nicolas Sarkozy mbërriti pak pas mesnate, në polin financiar të Gjykatës së Lartë në Paris. Ai kaloi dy orë duke u marrë në pyetje nga hetuesit, para se të akuzohej.Statusi i tij si ish-president nuk e mbron më. Ai konsiderohet tashmë si një qytetar i zakonshëm. Është hera e parë që një ish-president Republike vihet nën mbikëqyrje.
Zhvillimet e fundit shihen si një goditje ndaj përpjekjeve të zotit Sarkozy për të marrë pjesë në garën presidenciale të vitit 2017.
Jacques Chirac u dënua në vitin 2011 për çështjen e punësimeve fiktive në qytetin e Parisit, por nuk u vendos kurrë nën mbikëqyrje.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>