Zgjedhjet, dalin rezultatet e para. Në Dibër fiton e majta

80

kuti-votimiPrej dy ditësh vijon numërimi i votave në të gjitha qarqet e vendit. Në disa KZAZ është ndërprerë puna për shkak të lodhjes së komisionerëve ndërsa pritet që numërimi të rinisë në orët në vijim.

Procesi i numërimit në disa raste ka vijuar me ritme të ngadalta si në qarkun Durrës dhe Tiranë, dhe Gjirokastër ndërsa në qarqet e tjera numërimi i ka kaluar 50 % të kutive të votimit.

08:53 Ka përfunduar numërimi në njësinë 11 në KZAZ-në 40 në Tiranë ku sipas rezultateve kryeson PS-ja me 11 943 vota, PD 10 348 vota, LSI 1686 vota dhe FRD 406 vota.

10:30 Paraditen e sotme Qarku i Dibrës ka mbyllur procesin e numërimit të votave. Sipas të dhënave zyrtare të Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve, 264 kuti të numëruara

ASHE ka marrë 49.56% të votave, ose 36964 vota

APMI ka marrë 46.93%, ose 35005 vota.

FRD ka marrë 3.11%, ose 2322 vota

AK ka marrë 0.33%, ose 247 vota

Gjithashtu në disa KZAZ ka pasur edhe probleme si në njësinë 10 në Tiranë ku janë larguar komisionerët e PD-së, në njësitë 4 dhe 6 është bllokuar  numërimi dhe pritet të rinisë në orët në vijim.

Gjithashtu një problem ka pasur edhe në në KZAZ 53 në Librazhd ku kutia me numër 2728 ka qënë pa procesverbal dhe me një fletë votimi mangut.

Ndërkohë sipas Komisionit Qëndor të Zgjedhjeve ka përfunduar numërimi në 66.27 % të qendrave të votimit.Kështu sipas KQZ-së nga gjithsej 5508 qendra të ngritura ka përfunduar numërimi në 3650 prej tyre ku koalicioni i majtë ka marrë 58.3% të votave dhe koalicioni i djathtë ka marrë 39.05 % të votave.

Ja rezultatet paraprake sipas KQZ

Tiranë 858/1422

ASHE         55.15 %   146042 vota

APMI        41.30 %   112804 vota

Lezhë 207/258

ASHE   52.83 %  32915 vota

APMI  45.63 %  28425 vota

Korçë 441/447

ASHE   60.21 %  87258 vota

APMI   38.55 %   55888 vota

Vlorë, 368/432

ASHE   65.03 %   67780  vota

APMI  30.85  %    32111 vota

Arben Malaj  2.25 %

Fier, 415/576

ASHE          63.28 %       91350 vota

APMI          31.05 %       45364 vota

Dritan Prifti 3.66 %  5079

Durrës 319/444

ASHE   52.15 %   56480  vota

APMI  44.45 %     4959 vota

 

Berat 251/302

 ASHE   74.41 %

APMI   24.65 %

 

Elbasan 400/540

ASHE    57.79 %  73804 vota

APMI    40.36 %  51542 vota

Shkodër, 333 / 417

ASHE 52.56 %   52835 vota

APMI 44.84 %  45074 vota

Kukës, 156 / 169

ASHE 39.28%   17050 vota

APMI  59.61%  25875 vota

Gjirokastër, 136/237

ASHE 70.20%    22118 vota

APMI  38.82%   9081 vota

Përfundon numërimi në KZAZ 21 në Shijak

PS  ka marrë 6663 vota

PD  ka marrë  3288 vota

PR ka marrë  1939 vota

LSI  ka marrë  630 vota

PDIU ka marrë  211 vota