Negociatat me UE, festë shqiptarësh në Bruksel

73

Fatos Mahmutaj
Hapja e negociatave për anëtarësim mes Shqipërisë dhe Komisionit Europian, nisin festimet në Bruksel. Grupe shqiptarësh janë organizuar fillimisht nëpër zona të ndryshme të Brukselit dhe më pas janë nisur drejt qendrës së qytetit, ku në mbrëmje priten festime të shumta.
Deputeti shqiptar, i parlamentit te Brukselit, Amet Gjanaj në prononcime të ndryshme për mediat e ka përshëndetur vendimin e KE dhe ka shprehur miënjohje për të.
Çelja e negociatave krijon një mundësi të re që Evropa të sjellë një administrim më efektiv dhe të drejtë të sferave publike dhe politike për një minimizim të dukurive negative që kanë 70 vjet që po mbajnë peng potencialitetet e këtij popullit dhe të këtij vendit evropian!
Në të njëjtin moment shoqata ‘Vatra’, e cila ka qenë shpeshherë promotore e aktiviteteve të shqiptarëve në Bruksel, ka organizuar aktivitete te shumta në lidhje me këtë njgjarje të shënuar.
Me festën e shqiptarëve janë solidarizuar edhe një pjesë e konsiderueshme e bar-kafeve, të cilat kanë ofruar edhe pije falas, jo vetëm për klientët e tyre, por edhe më tepër.
Fotot më poshtë flasin vetë.