MEI: Çështja e energjisë është një emergjencë kombëtare

63

gjinkuriMinistria e Energjisë dhe Industrisë ka reaguar sot, pas tryezës së Partisë Demokratike për energjinë elektrike, duke u shprehur se në këtë konferencë kishte vetëm një fjali me vend, që “çështja e energjisë është një emergjencë kombëtare”.

“Në konferencën e zhvilluar sot nga Partia Demokratike mbi problematikën e sektorit energjitik në Shqipëri, kishte vetëm një fjali me vend, të thënë nga ish- Kryeministri Sali Berisha. Çështja e energjisë është një emergjencë kombëtare. Plotësisht e vërtetë. E kemi thënë ne, e thotë opozita, e thonë edhe ekspertët ndërkombëtarë. Por vetëm ta thuash, nuk mjafton. E për më tepër nuk ofron asnjë zgjidhje”, thekson MEI në deklaratën për shtyp.

E vërteta, thekson MEI, “është se ka një arsye pse sektori energjitik në Shqipëri është një emergjencë kombëtare. Pasi vit pas viti, qeveria e kaluar mendoi vetëm e vetëm si të zgjaste vitet e qëndrimit në pushtet, duke e zhytur sektorin e energjisë në një gropë çdo vit e më të thellë”.

“Aq keq ka punuar qeveria e kaluar e Sali Berishës dhe Lulzim Bashës, sa qeverisë së re iu desh vetëm një vit punë që niveli i humbjeve të ishte më i ulëti i 10 viteve të fundit, performanca financiare më e larta historike dhe Banka Botërore të jepte për herë të parë një mbështetje financiare prej 150 milionë dollarësh, si kurrë më parë duhet thënë, për të investuar në sektor”, vijon MEI në deklaratë.

Thënë të gjitha këto, shton MEI, “qeveria shqiptare përsërit edhe njëherë qëndrimin e saj se heqja e fashës prej 300 kw është emergjente, pasi në gjithë këto vite ka qenë pikërisht kjo fashë që ka sjellë nivelin e lartë të manipulimit me faturat e energjisë elektrike”.

“Deri më sot në sektorin e energjisë ka patur një padrejtësi të madhe. Disa paguanin e disa jo. Ata që paguanin, paguanin edhe për ata që nuk paguanin. Kjo padrejtësi ka filluar të marrë fund dhe do të marrë fund. Ligji po zbatohet njësoj për të gjithë. Çdo konsumator do të paguajë energjinë dhe kush do të guxojë të ndërhyjë në mënyrë të jashtëligjshme në rrjet për të përfituar energji pa e paguar atë do të përballet me ligjin dhe shtetin ligjor”, përfundon deklarata për shtyp e MEI.