Bollano: Himara më vete

76

bollanoKryetari i OMONIA-s, Vasil Bollano del kundër variantit të përzgjedhur për ndarjen e re administrative. Bollano kërkon që të miratohet varianti ku Himara është e ndarë nga krahina e Vranishtit dhe Kurveleshit duke e lënë njësi më vete bashkë me Lukovën.

Krahas kësaj, kreu i Omonias në një intervistë për “Shqiptarja.com”, thekson se, për këtë reformë, Organizata Minoriteti Etnik Grek, OMONIA dhe Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut kanë depozituar një kërkesë pranë Ministrit për Çështjet Vendore, për të bërë ndryshime në ndarjen e re territoriale në zonat minoritare greke dhe me disa shtesa të tjera.

Z. Bollano, çfarë qëndrimi mban OMONIA për sa i përket nismës së qeverisë për ndarjen e re territoriale dhe për deklaratat që janë bërë për zonën e Himarës?

Për deklaratat e bëra për zonën e Himarës jam njohur nga raportimet mediatike dhe jo zyrtare. Ne mbështesim reformën territoriale, por për zonën minoritare kërkojmë që të miratohet varianti i pestë me disa ndryshime.

Çfarë përmbajnë këto ndryshimet të kërkuara nga OMONIA dhe a ka një bashkërendim të veprimtarisë së OMEG dhe PBDNJ-së në çështjen e reformës territoriale?

Kemi dërguar një shkresë zyrtare ministrit përkatës. Ne mbështesim variantin e 5 me 63 njësi vendore për sa i përket ndarjes së minoritetit etnik grek. Krahas kësaj, këtë variant e mbështesim së bashku me disa ndryshime që do t’i bëjmë publik në ditët në vijim. Deputeti që përfaqëson minoritetin etnik grek në Shqipëri, Vangjel Dule, do të paraqesë këto kërkesa tona pranë parlamentit. Ne, Organizata Minoriteti Etnik Grek dhe OMONIA kërkojmë që të miratohet varianti i pestë.

Po për deklaratat e bëra nga deputeti Spartak Braho ku ka theksuar se mund të bëhet një aneksim i zonës së Himarës duke ju akuzuar?

Deklaratat e z. Braho janë mediatike, nuk i kam ndjekur dhe nuk dua të bëj asnjë koment për to.