Zvogëlohen pagesat e transportit për deputetët

49

parlamentiParlamenti pritet që të miratojë sot projektvendimin “për përcaktimin e masës së përfitimit financiar mujor për shërbimin e transportit të deputetëve”. Drafti në fjalë sqaron pagesën që deputetë do të marrin për trasnportin në vlerë monetare, të lidhur ngushtë me largësinë e zonës që ata mbulojnë.

Ata deputetë që janë në një distancë më të largët me kryeqytetin në raport me zonën ku kanë marrë mandatin e deputetit dhe që rrjedhimisht kanë edhe shumën e përfitimit për transportin e tyre më të madhe, do t’u zbritet një shumë lekësh që shkon deri te 50 mijë lekë të vjetra. Zbritje do të ketë edhe për deputetët që ndodhen më afër Tiranës, po në sasi më të vogël.