Yuri Kim: SPAK po çon pas hekurave kriminelët, reforma po ecën

88

Ambasadorja amerikane në Tiranë Yuri Kim ka përshëndetur sot lajmin se janë përzgjedhur 28 hetuesit e parë të Byrosë Kombëtare të Hetimit.

Teksa ka shpërndarë mesazhin e ambasadës së SHBA, Kim ka dhënë edhe një mesazh lidhur me zhvillimin në sistemin e drejtësisë në vend. Kim shprehet ndër të tjera se SPAK po sekuestron pasuri dhe po çon kriminelët pas hekurave.

“SPAK po procedon më shumë, duke sekuestruar pasuritë dhe duke i vendosur kriminelët pas hekurave; Gjykata Kushtetuese po funksionon; Gjykata e Lartë po shqyrton çështje; vetingu vazhdon. Inspektorët e BKH po trajnohen. Reforma në Drejtësi nuk është e lehtë, e shpejtë ose e përsosur, por po ecën përpara edhe nëse “djemtë e këqij” nuk e duan atë,” shkruan Kim.

*Xhevair Shpataraku