Ish-drejtuesja e Avokaturës së Shtetit, Alma Hiçka, nuk ka kaluar vettingun

32

Një prej kandidateve për në Gjykatën e Lartë, ish-drejtuesja e Avokaturës së Shtetit, Alma Hiçka, nuk ka kaluar vettingun. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit e ka shkarkuar nga detyra pasi kishte probleme me pasurinë.

Vendimi u shpall nga Etleda Çiftja, kryesuesja e trupit gjykues për vlerësimin e Hickës. Dy ditë më parë u zhvillua seanca dëgjimore për kandidaten Hicka.

Këshilli i Lartë Gjyqësor emëroi disa javë më parë gjyqtare në Tiranë, ish-avokatja e Shtetit, Alma Hicka.

Ish-Avokatja e Shtetit, Alma Hicka u largua nga detyra në 2018-ën dhe në vend të saj, Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjoni propozoi Artur Metanin. Hicka u emërua Avokate e Shtetit nga Kryeministri Edi Rama, në 5 nëntor të vitit 2013 Hicka ka përfaqësuar interesat e qeverisë shqiptare në disa gjyqe ndërkombëtare, ndërkohë që opozita e ka atakuar disa herë figurën e saj, si në konflikt interesi, pasi sipas PD, bashkëshorti i saj ishte avokat i CEZ, ndërkohë që Hicka përfaqësonte qeverinë shqiptare në këtë gjyq.

*Xhevair Shpataraku