Kosovë-Serbi, në ‘ngërç’ kryeministror

Share This
Tags

DacicAshton_and_ThaciKosova dhe Serbia janë dy shtete që ende nuk janë marrë vesh mes palësh, për institucionet gjyqësore, shpërbërjen e formacionit paraushtarak “Civlina Zastitna”, si dhe nuk janë pajtuar ende për statutin e bashkësisë së komunave serbe. Prandaj, marrëveshja e parë e normalizimit të marrëdhënieve është e pazbatueshme.

Burime nga gazeta “Tribuna” kanë konstatuar se, Përfaqësuesja e Bashkimit Evropian, Catherine Ashton, ka hequr dorë nga përpjekja që t`i takojë kryeministrat para zgjedhjeve në Serbi.

Ekipi ndërmjetësues Ashton do të provojë një takim të radhës mes kryeministrave të këtyre dy vendeve, por në një situatë kur Beogradi nuk e ka të emëruar qeverinë e re, vështirë se do të mund të mbahet takimi.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>