Urdhërohen të jenë në terren ditën e zgjedhjeve, Forcat Komando dhe Ushtria

54

policet-2_1Policia e Shtetit vendos ruajtjen e institucioneve shtetërore me Forcat Komando dhe Ushtrinë dhe vendos nxjerrjen e 1000 efektivë më tepër se, në zgjedhjet lokale të 2011.

Nëpërmjet një njoftimi zyrtar, Policia e Shtetit ka sqaruar: “Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, në kuadër të masave për garantimin e mbarëvajtjes së procesit zgjedhor, ka nxjerrë urdhrin “Për dorëzimin dhe marrjen në ruajtje të Objekteve Shtetëror, nga efektivat e Forcave Komando e Forcave të tjera të Ushtrisë”.

Njoftimin sqaron, se për Procesin Zgjedhor Qershor 2013, është shtuar numri i Objekteve të VNV-ve, si dhe QV-ve, me rreth 700 objekte më tepër se në zgjedhjet për Organet e Qeverisjes Vendore Maj 2011 dhe ruajtja e sigurimi i tyre kërkon angazhimin e rreth 1000 punonjësve të policise.

“Për këtë lindi si domosdoshmëri angazhimi me këto detyra i personelit policor të strukturave të Objekteve që merret në mënyrë të drejtpërdrejtë me ruajtjen e Objekteve të Rëndësishme Shtetërore”.

Strukturat vendore të Policisë janë urdhëruar që të marrin masa për dorëzimin e sigurimit të objekteve shtetërore dhe të trupit diplomatik, strukturave të forcave të armatosura. “Dorëzimi i objekteve nga Drejtoritë e Policisë në Qarqe dhe Komisariatet e Policisë në Rrethe dhe marrja në ruajtje nga strukturat e forcave të armatosura do të fillojë rreth orës 14.00’ të ditës së sotme, datë 20.06.2013.

Ruajtja e objekteve të rëndësishme shtetërore dhe të trupit diplomatik nga efektivat e Forcave të Armatosura do të kryhet deri me datë 25.06.2013.

Ndërkohë Drejtuesit e strukturave vendore të policisë janë porositur që të mbajnë kontakte të vazhdueshme e të bashkëpunojnë me efektivat e forcave të armatosura që do të sigurojnë këto objekte, me qëllim garantimin e plotë të ruajtjes së tyre gjatë periudhës 20-25 qershor 2013”, thuhet në njoftim.

Më poshtë është lista e plotë e objekteve të rëndësisë së veçantë dhe të trupit diplomatik, që do të merren në ruajtje nga forcat e Ushtrisë:

Drejtoria e Policisë Qarkut Shkodër:

Ruan me punonjës policie 5 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Shkodër;

Konsullata Italiane;

Gjykata e Apelit;

Filiali i Bankës së Shqipërisë.

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Pukë.

Drejtoria e Policisë Qarkut Lezhë:

Ruan me punonjës policie 2 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Lezhë;

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Kurbin.

Drejtoria e Policisë Qarkut Kukës:

Ruan me punonjës policie 2 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Kukës;

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tropojë.

Drejtoria e Policisë Qarkut Elbasan:

Ruan me punonjës policie 2 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor;

Filiali i Bankës së Shqipërisë.

Drejtoria e Policisë Qarkut Korçë:

Ruan me punonjës policie 5 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë;

Gjykata e Apelit;

Filiali i Bankës së Shqipërisë.

Konsullata Greke;

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Pogradec.

Drejtoria e Policisë Qarkut Dibër:

Ruan me punonjës policie 2 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Dibër;

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Mat.

Drejtoria e Policisë Qarkut Vlorë:

Ruan me punonjës policie 4 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Vlorë;

Gjykata e Apelit;

Konsullata Italiane;

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Sarandë.

Drejtoria e Policisë Qarkut Durrës:

Ruan me punonjës policie 3 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Durrës;

Gjykata e Apelit;

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Krujë.

Drejtoria e Policisë Qarkut Gjirokastër:

Ruan me punonjës policie 5 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër;

Gjykata e Apelit;

Konsullata Greke;

Filiali i Bankës së Shqipërisë.

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Përmet.

Drejtoria e Policisë Qarkut Berat:

Ruan me punonjës policie 2 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor;

Filiali i Bankës së Shqipërisë.

Drejtoria e Policisë Qarkut Fier:

Ruan me punonjës policie 2 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Fier;

Filiali i Bankës së Shqipërisë Lushnjë.

Drejtoria e Policisë Qarkut Tiranë:

Ruan me punonjës policie 3 objekte shtetërore nga të cilat:

Gjykatës Kushtetuese,

Gjykatës së Lartë ,

Arkivit Qendror Shtetërore

Komisariati Policisë Nr. 1

Ambasadat që sigurohen me punonjës policie

1.       Ambasada U.S. Amerikane

2.      Ambasada Palestineze

3.      Ambasada Holandeze

4.      Ambasada Rumune

5.      Ambasada e Iranit

6.      Ambasada Italiane

7.      Ambasada e Libisë

8.      Ambasada Kroate

9.      Ambasada Suedeze

10.  Ambasada Turke

11.  Ambasada e Brazilit

12.  Ambasada e Malit të Zi

Rezidencat që sigurohen me punonjës policie

1.      Rezidenca U.S. Amerikane

2.      Rezidenca Italiane

3.      Rezidenca Suedeze

4.      Rezidenca Spanjolle

5.      Rezidenca e  O.S.B.E-së

6.      Rezidenca Polake

7.      Rezidenca Ruse

8.      Rezidenca Holandeze

9.      Rezidenca për sigurinë e O.K.B-së

10.  Rezidenca e Ambasadës së Brazilit

11.  Rezidenca Iraniane

12.  Rezidenca e Ambasadorit të Katarit

13.  Rezidenca e Ambasadorit të Kuvajtit

14.  Rezidenca e Ambasadorit të Izraelit

Komisariati Policisë Nr. 2

Ambasadat që sigurohen me punonjës policie

1.      Ambasada Ruse

2.      Ambasada e Danimarkës

3.      Ambasada Kineze

4.      Ambasada Maqedonase

5.      Ambasada Serbe

6.      Ambasada Angleze

7.      Ambasada Gjermane

8.      Ambasada Greke

9.      Ambasada Austriake

10.  Ambasada e Arabisë Saudite

11.  Ambasada e Egjiptit

12.  Ambasada Spanjolle

13.  Ambasada e Kosovës

14.  Ambasada Sllovene

15.  Ambasada e Zvicrës

16.  Ambasada e Izraelit

Rezidencat që sigurohen me punonjës policie

Rezidenca e Zvicrës

Rezidenca Çeke

Rezidenca Angleze

Rezidenca e Arabisë Saudite

Selia e Bankës Botërore

Rezidenca e Palestinës

Selia e Menaxheres së Bankës Botërore

Selia e O.K.B -së “One Un Ifice”

Komisariati Policisë Nr. 3

Ambasadat  që sigurohen me punonjës policie

1.      Ambasada e Vatikanit

2.      Ambasada Polake

3.      Ambasada Hungareze

4.      Ambasada Franceze

5.      Ambasada Bullgare

6.      Ambasada Çeke

7.      Ambasada Sllovake

8.      Ambasada e Kuvajtit

 Rezidencat që sigurohen  me punonjës policie

Rezidenca e Kosovës

Rezidenca e Ambasadës së Egjiptit

Rezidenca Bullgare

Rezidenca Sllovake

Komisariati Policisë Nr. 4

Ruan me punonjës policie 1 objekt shtetëror:

Objektin e Fizikës Bërthamore të Zbatuar

Komisariati i Policisë Kavajë

Ruan me punonjës policie 1 objekt shtetëror:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Kavajë;

Në total shuma e objekteve të rëndësishme shtetërore dhe të trupit diplomatik të akredituar në vendin tonë është 100.