Topi: FRD del e vetme në zgjedhje

81

TopiKryetar i partisë Fryma e Re Demokratike, Bamir Topi, deklaroi për mediat, se partia e tij ka vendosur të dalë e vetme në garën elektorale të 23 qershorit. Ai deklaroi gjithashtu, se shqiptarët kanë nevojë për një pol të tretë, si një nevojë jetike për demokraci funksionale.

(…)

Me këtë akt FRD bën diferencën nga praktikat dhe modelet e tjera, të cilat për interesa jo parimore kanë injoruar vullnetin dhe dëshirën e elektoratit, duke i detyruar qytetarët të zgjedhin gjithnjë midis dy alternativave gati identike. Sot shqiptarët do të kenë një alternativë të tretë, që vjen si nevojë jetike për demokraci funksionale dhe përfaqësim të shëndoshë demokratik, që ofron garanci, siguri dhe kapacitete për një qeverisje politike shumë më të mirë, më transparente, më qytetare dhe më evropiane pas zgjedhjeve të 23 qershorit.”

(…)

“Që në fillim ne kemi synuar aleancë vetëm me qytetarët dhe kemi ftuar çdo forcë politike që ndan parimet tona të bëhet pjesë e projektit përmes shkrirjes së strukturave dhe anëtarësisë. Ne jemi të gëzuar që thirrjes tonë i janë përgjigjur grupe politike dhe civile me identitet të djathtë dhe moderator, pjesa më e madhe e ish të përndjekurve politikë,pronarët e ligjshëm, rinia studentore, votues për herë të parë, shtresa e mesme dhe elita intelektuale liberale e konservatore. Sot FRD është dhe mbetet shtëpia e vërtetë e qendrës dhe të djathtës së moderuar dhe qytetarëve shqiptare”, – ka deklaruar Bamir Topi./e.k

(…)