Të telefononi në avion? Së shpejti një realitet

54

Businessman Sitting in an Aircraft Wearing Glasses and Holding a MagazineKomisioni Federal Amerikan i Komunikimeve ka propozuar mundësinë e kryerjes së telefonatave dhe shërbimeve të tjera telefonike kur jemi duke udhëtuar në avion.

Thirrjet telefonike, mesazhet dhe shërbimet e tjera që ofrohen nga smartphonët do të autorizohen në më shumë se 3 mijë metra lartësi. Por, kjo nuk do të ndodhë gjatë fazës së ngritjes dhe uljes së avionit, saktësojnë burimet që po shqyrtojnë propozimin.

Përpara se përdorimi i telefonit të lejohet, kompanitë ajrore duhet të pajisin avionët e tyre me antena speciale dhe të aprovuara nga aviacioni amerikan, çka mund të marrë një farë kohe.