Shqiptarin fatkeq nuk e do as Europa dhe as Shqiperia!

72

Sot po kur po kthehesha nga Frankfurti ne Tirane, perpara se te hipja ne avion, u perballa me nje skene prekese dhe trishtuese.

Dy makina policie, iu afruan avionit dhe sollen te shoqeruar nje grua me dy femije te vegjel, dhe nje djale te ri ne makinen tjeter.

Skena e gruas me dy femijet ishte shume prekese, jo vetem per ne si shqiptare, por edhe per vete policine gjermane.
Nje nga policet, i prekur nga te qarat e kesaj familjeje qe po deportohej, po ferkonte shpatullat e njerit prej femijeve, si ta kishte femijen e tij dhe me dhimbsuri, kundra deshires se tij, po bente shoqerimin e detyrueshem ne avion.
Te qarat e kesaj familjeje vazhduan pergjate gjithe udhetimit, dhe ishte i pamundur qetesimi i tyre.
Sic duket, ne momentin qe keta fatkeqe menduan se i iken ferrit shqiptar, ferri i terhoqi me duart e tij te gjata, prej Gjermanise se larget.
Statusi absurd i Shqiperise, si nje vend i sigurte, po rendon vetem mbi ata fatkeqe, qe nuk kane me as te drejte te braktisin ferrin e vendlindjes, e te shijojne nje jete normale ne Europen e enderruar.
Politika europiane, edhe pse e di shume mire, se ketu ne ferrin e quajtur Shqiperi, vetem siguri nuk ka, perseri ben viktima te nje statusi te padrejte juridik, njerezit me te pafajshem dhe me te vobekte te ketij vendi.
Ku qendron siguria ne kete vend?
Tek polici qe trafikon hashash, tek Bankersi qe te tund themelet e shtepise 18 here ne nate, tek Gerdeci qe sfidon bomben atomike dhe perpin femijet fatkeqe, tek killerat e burgjeve qe dalin naten nga burgu dhe bejne kerdine me vrasjet me pagese, tek ushtria qe nuk ekziston, tek banka qendrore ku hajduti vjedh pernate me thes, tek katastrofa ne arsim e shendetesi, tek deputetet rrugace e legena, tek prokuria e gjykata, apo tek Presidenti qe nuk ka as cipe, as turp e as kufi ne kusarine e tij?
As ne arratisjen e tyre, ne braktisjen e dhimbsshme te vendlindjes, nuk gjen derman shqiptari.
Shqiptarin fatkeq nuk e do as Europa dhe as Shqiperia e kthyer ne pronen dhe parajsen e maskarenjve.
Shqiptari duhet ta kuptoje se me fatin duhet te perballesh dhe jo ti arratisesh.