Krijo biznesin tënd, mos prit punën në kafene

64

“Unë mendoj se gjithçka mund të arrihet nëse ti insiston fort në atë që do”. Ky është mesazhi që përcjell Anisa Kadare, një vajzë 27 vjeçare, e cila ka arritur të zhvillojë një biznes social në Shqipëri, falë edhe studimeve të saj në Milano.

“Zhvillimi i një biznesi social sjell përfitime zinxhir për të gjithë, duke nisur nga zhvillimi i zonave ku prodhohet gjithnjë e më shumë, hapja e vendeve të reja të punës, rritja e mirëqënies, mbrojtja e ambientit dhe natyrës, përmirësimi i shëndetit si dhe rritje e biznesit”, thekson Anisa.

“Studimet e mia më ndihmuan në krijimin e një biznesi social dhe idesë për të mos menduar vetëm përfitimet monetare të aktorëve, por për të gjitha hallkat e organizimit të një biznesi, nga fermeri tek konsumatori. Ndërthurja e këtyre dy koncepteve biznesi dhe socialja bashkë”, shprehet Anisa, në një video të shpërndarë në facebook nga kryeministri Edi Rama, i cili thekson se ky është një shembull fantastik i një vajze 27 vjeçare që nuk e ka pritur punën në kafene duke bërë shtetin përgjegjës, po e ka krijuar atë duke marrë përgjegjësinë për veten e për të tjerë që janë punësuar falë saj.

Anisa shprehet se, “krijimet e një shembulli që një ide e tillë funksionon si dhe përfitimet janë të dukshme e të prekshme nga të gjithë. Është bukur të përthithësh një ide, ta zhvillosh atë në biznes plan, pastaj ta financosh dhe më pas ta bësh atë realitet në vendin tënd”.

Ajo thekson se kërkon një koncept të ri të të ushqyerit, sidomos tek të rinjtë. “E kam për objektiv të sjell pranë konsumatorit produktet më të mira tradicionale natyrale dhe organike shqiptare, duke ruajtur standardet më të larta të cilësisë”, theksoi Anisa.

Ajo shprehet se dëshira e saj është të mbledh të gjitha produktet organike tradicionale shqiptare, ku çdo zonë e vendit tim të mund të identifikohet me më të mirat e saj. Ku “disavantazhet e zonave më të pazhvilluara të transformohen në avantazhe

“Vështirësitë e sektorit bujqësor në Shqipëri janë të shumta. Megjithatë vendosa të marr përsipër rrisqet që sjell bujqësia organike por edhe sadisfaksionin kur e sheh të realizuar dhe kënaqësinë që të falin klientët çdo ditë kur pëlqejnë produktet nga Ferma”, thekson Anisa, e cila shton se, “aktualisht që prej 2016-ës janë të punësuar mbi 10 familje të zonës, por edhe më shumë punësohen në formë sezonale”. /a.g/