Nishani mandaton Ramën si Kryeministër

58

nishani-ramaPresidenti i Republikës Bujar Nishani, ka mandatar sot kreun e PS-së, Edi Rama për krijimin e qeverisë së re.

Takimi është zhvilluar në orën 09:56, ku kreu i shtetit ka pritur Kryeministrin e propozuar Edi Rama, për ta ngarkuar sipas ligjit në fuqi, me detyrën e krijimit të qeverisë së re.

Koalicioni ‘ Aleanca për Shqipërinë Europiane’, sipas nenit 96, paragrafi 1 i Kushtetutës së vendit, ka propozuar emërimin e Edi Ramës si Kryeministër të Shqipërisë. Propozimi është dorëzuar në presidencë nga Kryetari i Partisë Socialiste, nga Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe ai i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut.

Pritet që pas emërimit nga ana e Presidentit, qeveria Rama të kalojë në Kuvend për votim.