Ministri i Jashtëm Bumçi: Rama shpif nga selia ‘mavi’

68

0-5-bumci ne konference per shtypMinistri i Jashtëm i Shqipërise, Aldo Bumçi, në një deklaratë për mediat sot, akuzoi kryetarin e Partisë opozitare më të madhe në vend, Edi Rama, se shpif nga selia ‘mavi’. Ai akuzoi Ramën, si për pengesat në liberalizimin e vizave, në anëtarësimin në NATO dhe në bllokimin e integrimit europian.

”Sot Edi Rama na shfaqi vizionin e tij për politikën e jashtme të vendit.  Dhe sot, zoti Rama paraqiti të tjera shpikje nga selia ‘mavi’, sikur ai do të mbështesë anëtarësimin tonë në NATO dhe integrimin në BE.

Z. Rama, i vlerësojmë fjalët e bukura, por më bukur flasin veprat.

Por, zoti Rama, a e di ti, se ti je i vetmi kryetar opozite i një vendi tashmë anëtar të NATO-s, ku të ankoroi kjo qeveri, që pengon integrimin e vendit në BE?

A di ti, se je i vetmi kryetar opozite, që ka bllokuar dhe bërë lloj-lloj akrobacish për të penguar liberalizimin e vizave për shqiptarët?

A e di ti, se je i vetmi kryetar opozite, që ka anatemuar dhe përbaltur ‘Rrugën e Kombit”?

Dhe sot, vazhdon të jesh i vetmi kryetar opozite që për hir të interesit të ngushtë personal politik, vazhdon të bllokosh e të mbash peng miratimin e 3 ligjeve për marrjen e statusit të vendit kandidat.

Sot, Rama na tregoi qartazi se ai ndihet i kompleksuar. Na sqaroi se ai ndihet i paragjykuar në Kosovë.

Ndoshta z. Rama paragjykohet sot në Kosove prej bojkotit, grevës së urisë, protestave të dhunshme dhe agresionin ndaj institucioneve demokratike.

Ndoshta, ai paragjykohet për bllokimin që i bën integrimin Europian të vendit.

Ndoshta ai paragjykohet sot, pasi del dhe me deklarata për “miqësi të mirë” me Kosovën, ndërkohë që shqiptarët këndej dhe andej kufirit janë vëllezër, shumë më shumë sesa “miqësia e re” që dashka të na ndërtojë z. Rama.

Ne do të realizojmë endrrën e shqiptarëve për t’u bërë pjesë e Bashkimit Europian, ashtu siç realizuam anëtarësimin në NATO, dhe liberalizimin e vizave me Bashkimin Europian.

Meqë zoti Rama zgjedh të kundërshtojë e anatemojë këto angazhime, le të mos ia vëmë atij veshim, por të ecim së bashku përpara.”