Meta, bashkëpunimi me Ramën deri sa Shqipëria të futet në BE

51

Edi-Rama-Ilir-Meta-konference-ok.-565x354Kryetari i Kuvendit Ilir Meta në një intervistë për emisionin ‘Tonight’ të Ilva Tares, i është përgjigjur shumë pyetjeve në lidhje me bashkëpunimin aktual me PS, mbi ambiciet dhe ndryshimet e tij politike. Ai deklaron, se bashkëpunimi do të vazhdojë përtej 2 mandateve qeverisëse dhe deri kur Shqipëria të bëhet pjesë e BE-së.

Ilva Tare – Mirëmbrëma me këtë prezantim që e pritët me buzëqeshje, sidomos pjesën e muajit të mjaltit me zotin Rama! Sa do të zgjasë?

Ilir Meta – Me buzëqeshje kam pritur çdo koment tuajin dhe të televizionit tuaj!

Ilva Tare – Sa do të zgjasë mjalti?

Ilir Meta – Cili mjaltë?

Ilva Tare – Mjalti i bashkëpunimit të frytshëm dhe me buzëqeshje me Kryeministrin Rama.

Ilir Meta – Ju e dini që marrëveshja e Shkodrës është një marrëveshje strategjike, që do të thotë se i ka të gjitha mundësitë për të zgjatuar, të paktën, për aq kohë sa Shqipëria të bëhet anëtare  e BE-së.

Ilva Tare – A keni ndonjë afat se kur mund të bëhet Shqipëria anëtare e BE-së?

Ilir Meta – Sipas objektivave të mia kjo është diçka tjetër dhe nuk varet vetëm nga unë apo nga LSI-ja, qoftë nga ne të gjithë, por edhe nga Bashkimi Europian.

Ilva Tare – Por ne kemi një pritshmëri, kemi një datë tentative?

Ilir Meta – Patjetër. Ne edhe në marrëveshjen e Shkodrës angazhohemi brenda dy mandateve.

Ilva Tare – Brenda dy mandateve. Pra, tetë vjet bashkëqeverisje me Ramën?

Ilir Meta – Diçka e tillë.

Ilva Tare – Zgjedhjet do ta vërtetojnë këtë, sepse do të kemi zgjedhje pas katër vjetësh. Zoti Meta, a keni një pakt me Edi Ramën?

Ilir Meta – Ne kemi një marrëveshje të qartë, marrëveshje publike, një marrëveshje që është votuar edhe më 23 qershor.

Ilva Tare – Po lexoja opinionet e analistëve, të gjithë kanë vlerësime për ju dhe për rezultatet që keni marrë më 23 qershor. Shkullaku deklaronte pak para se të kishin përfunduar zgjedhjet që ju jeni kryeministri në pritje. A di ndonjë gjë Shkullaku, apo analistët e tjerë, që nuk e di publiku?

Ilir Meta – Unë nuk mund të komentoj vlerësimet e analistëve të ndryshëm, kam konsiderata për to. Pak më parë ju kujtova një bisedë që kemi bërë së bashku te “Rogneri”, ku unë kontestoja rezultatet e sondazheve të “Ora News”-it. Gjithmonë kam respekt për mendimin e analistëve, të gazetarëve dhe të gazetareve.

Ilva Tare – Përtej respektit, por ambicien për të qenë kryeministër së shpejti?

Ilir Meta – Mendoj se kam një detyrë shumë të nderuar, të cilën do të përpiqem ta bëj me përgjegjësi maksimale. Natyrisht, ky koalicion e ka një Kryeministër, i cili gëzon mbështetjen time të plotë dhe të LSI-së. Ndërsa aludimet e gazetarëve janë pjesë e demokracisë.

Ilva Tare – Më lejoni ta filloj me pyetjen që kisha përgatitur, përpara se biseda të rridhte në këtë mënyrë. Jeni shfaqur në këtë sezon të ri të politikës shqiptare më elegant dhe jo vetëm në kuptimin fizik, por edhe në mënyrën sesi po moderoni parlamentin. Keni një gjuhë lutëse, gati për bashkëpunim. Një komunikim që nuk është parë prej vitesh me opozitën në parlament, ia lini fjalën me pash, sa herë të dojë opozita e ka këtë garanci prej jush. I keni dhënë zonjës Topalli një zyrë në parlament. Ka komente që nuk dihet nëse i takon apo jo, por do të doja që ju të na sqaronit. Në zyrën tuaj mbani edhe foton e Presidentit Nishani, edhe foton e Ismail Qemalit që vendosi zoti Rama. Së fundmi keni thënë se duhet rivlerësuar edhe Enver Hoxha si figurë e këtij vendi. Kujt i flisni me këtë gjuhë zoti Meta, shqiptarëve, apo? Kujt?

Ilir Meta – Sigurisht që unë ju flas shqiptarëve në radhë të parë, sepse çdo komunikim tjetër që i tejkalon ata është i pavlerë dhe pa një produkt afatgjatë në politikë. Unë besoj se kemi ardhur në një moment që pas 23 vjetësh pluralizëm, tranzicion, demokraci, për të ngritur zhvillimet politike, institucionale në një stad tjetër, edhe ekonomike, patjetër, duhet një performim i modelit tonë ekonomik, sepse nuk mund të vazhdojmë si deri tani e të gjitha këto besoj se fillojnë nga parlamenti, aty ku qytetarët shqiptarë përfaqësohen të gjithë përmes votës së tyre sipas forcave dhe individëve që kanë zgjedhur. Unë jam i angazhuar që parlamenti të jetë një model i një funksionimi demokratik dhe në interes të qytetarëve dhe publikut.

Ilva Tare – Nuk ka qenë i drejtuar në mënyrë demokratike?

Ilir Meta – Unë nuk doja të thosha këtë. Përkundrazi, dua të nënvizoj që jemi në një moment kur duhet të tregojmë një stad të ri më të lartë dhe natyrisht që kjo nuk ka të bëjë thjesht me angazhimin apo me vullnetin tim personal, por kjo ka të bëjë dhe duhet të jetë produkt i të gjithëve. Sepse të gjithë kemi një… “Të gjithë jemi bashkëfajtorë”, thoshte dikur zoti Berisha për ato gjëra që nuk kanë ecur mirë, por duhet të mësojmë nga gabimet që kemi bërë, secili prej nesh, dhe të sjellim një standard të ri, më të lartë, më të qytetëruar, më etik dhe më racional, në mënyrë që parlamenti të mos jetë thjesht një arenë e protagonizmit të sforcuar politik, ku flitet thjesht për t’u bërë qejfin kryetarëve të partive, por të jetë vërtet institucioni që ngre shqetësimet e qytetarëve, institucioni që mbështet qeverinë për të realizuar premtimet e saj, por edhe që e kontrollon atë në mënyrën se si i përmbush këto detyrime. Në këtë aspekt, edhe opozita ka një rol tepër të rëndësishëm dhe të pazëvendësueshëm, për të cilin unë shpresoj se do ta luajë në mënyrë konstruktive.

Ilva Tare – Do t’ju pyes pas pak specifikisht për opozitën, kam pyetje për këtë, por meqenëse e kemi intervistën të limituar, vetëm 55 minuta kemi në dispozicion, dhe dua të njoftoj edhe publikun që po na ndjek në këto momente, që ka filluar tashmë të dërgojë mesazhe, që gjatë 5 minutave të fundit të pjesës së fundit, me mirëkuptimin tuaj zoti Meta, do t’u përgjigjemi disa prej pyetjeve që kanë drejtuar për Kryetarin e Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe Kryetarin e Kuvendit, zotin Meta. Por më lejoni të rri edhe pak këtu: duket sikur po investoni një kapital të ri në politikë.

Ilir Meta – Në ç’kuptim?

Ilva Tare – Në kuptimin e këtij reflektimi që ju sapo e ndatë me teleshikuesit: për të mësuar nga gabimet dhe për të qenë më të përgjegjshëm për fatet e vendit. A e kanë politikanët e tjerë këtë reflektim? Sepse ju bini në sy, se të paktën që përpara zgjedhjeve të 23 qershorit e deri tani keni pasur një qëndrim konsekuent, konstant, bashkëpunues dhe gjithëpërfshirës. A po e bëni këtë me qëllim se doni të jeni ju lideri i së majtës?

Ilir Meta – Ky pozicion nuk ka të bëjë me faktin se çfarë dua unë të jem, por ka të bëjë, në radhë të parë, me filozofinë që përfaqëson LSI-ja dhe këtë profil konstruktiv e bashkëpunues LSI-ja e ka treguar në të kaluarën. Në rast se ne kemi marrë vota më shumë se ç’kanë pritur shumë prej kolegëve tuaj dhe juve personalisht, kjo ka ndodhur pikërisht se kemi ditur të përçojmë një mesazh pozitiv bashkëpunues për qytetarët shqiptarë; një mesazh normaliteti. Unë theksoj që arritja më e madhe e kësaj maxhorance – nuk është se do të bëjë ndonjë mrekulli nga ato që njerëzit mund të ëndërrojnë dhe që do të ndryshojë menjëherë jetët e tyre – është vendosja e një normaliteti, si një çdo vend të stabilizuar demokratik, ku gjithçka mund të parashikohet në mënyrën më të qetë dhe më të sigurt.

Ilva Tare – Kjo është një meritë që mund ta marrë zoti Berisha, pasi ai garantoi një lloj normaliteti, pavarësisht se humbi zgjedhjet më 23 qershor.

Ilir Meta – Këtu nuk jemi në luftë se kush do të marrë merita dhe kush do të ngelet pa merita. Përkundrazi, unë do ta ftoja zotin Berisha që ai të merrte disa merita, duke kontribuar që opozita e sotme të jetë sa më konstruktive, sa më pozitiviste, një opozitë që vjen me propozime, që reflekton për shumë çështje, për të cilat ajo mori atë vlerësim që mori më 23 qershor dhe mbi të gjitha që të vijojë të kontribuojë për ta pasuruar këtë trashëgimi pozitive që ka Partia Demokratike në drejtim të proceseve integruese.

Ilva Tare – Zoti Berisha, meqenëse jemi tek ai, ju quajti, në një nga seancat e parlamentit që ju drejtonit, bashkëkryetar të maxhorancë, bashkë me Edi Ramën. Në fakt, zoti Meta, sa ndikues jeni ju në qeverisjen e Edi Ramës?

Ilir Meta – Mendoj se qeveria ka një program, i cili është një program i përbashkët dhe Lëvizja Socialiste për Integrim përfaqësohet me emra të spikatur në këtë qeveri dhe ka angazhimin e plotë për të ndikuar në mënyrën më pozitive dhe më të përgjegjshme për arritjen e përbashkët: të suksesit të kësaj qeverie.

Ilva Tare –  Përse të gjithë, këtë po e thonë edhe opinionbërësit në këtë vend, duan të jenë me LSI-në kohët e fundit?

Ilir Meta – Mendoj se të gjithë duhet të jemi sa më pozitivë me njëri-tjetrin. Nuk mendoj se kjo do të thotë domosdoshmërisht të jesh me LSI-në. Por besoj se shoqëria jonë është lodhur shumë nga një nihilizëm pafund, nga një konfliktualitet absurd dhe nga qëndrimi në një rreth vicioz, prandaj ka ardhur koha për një shkëputje. Ka ardhur vërtet koha për një ndryshim thelbësor. Mendoj se kjo maxhorancë i ka të gjitha mundësitë për të mos bërë gabimet e maxhorancave të mëparshme, por përmes një parimi të rëndësishëm dhe konkret, siç është ai i gjithëpërfshirjes, të bëjë të mundur bashkimin e energjive pozitive jo vetëm të PS-së, të LSI-së, të Social Demokratëve e partive të tjera të këtij koalicioni, të shoqërisë civile, por edhe të opozitës e zërave kritikë në shoqërinë tonë, sepse në shoqërinë tonë kemi edhe zëra kritikë permanentë.

Ilva Tare – Ku janë?! Nuk po i gjejmë këto kohët e fundit.

Ilir Meta – Janë…

Ilva Tare – Në ekrane janë zhdukur.

Ilir Meta – Janë… Dhe shumë mirë që janë, sepse, në fund të fundit, kritikat janë të rëndësishme për të na ndihmuar që asnjëherë të mos kënaqemi me ato që arrijmë.

Ilva Tare – Për shembull, ka pasur shumë kritika për emërimet e zotit Rama në dikasteret kryesore, por nuk është dëgjuar ndonjë kritikë as në media, as në opinionin politik e publik të vendit. Po emërimet që keni bërë ju, zoti Meta? A duhet të shqetësohemi për këtë, që nuk po ju kritikon askush?

Ilir Meta – Nuk e kam bërë këtë bilanc kritikash. Për mua absolutisht është e rëndësishme t’i japim mundësinë qeverisë, t’u japim mundësinë emrave të rinj në detyra kyçe të tregojnë rezultatet e tyre dhe të kenë kohën e duhur për këtë gjë. Nuk duhet të nxitohemi për të paragjykuar, aq më tepër që ju këtë pyetje po ia bënë një personi i cili ka qenë në moshën 30 vjeç Kryeministër, kurse tani dëgjojmë kritika se përse është bërë një drejtor apo një drejtoreshë në një pozicion të tillë në këtë moshë. Kështu që unë nuk e pranoj këtë gjë. Natyrisht që është koha ajo që do të konfirmojë aftësitë e gjithsecilit dhe kapacitetin për të justifikuar besimin që i është dhënë.

Ilva Tare – Ky është edhe komenti juaj për sa u takon emërimeve të deritanishme të bëra në administratë, në nivel drejtorësh të lartë, pra që të presim të shohim performancën e tyre?

 Ilir Meta – Nuk kam asnjë koment. Mendoj se kjo është një qeveri me shumë energji. Duket që ka një dinamikë mjaft domethënëse. Natyrisht që shumë prej këtyre drejtorëve që ju po përmendni kanë vetëm pak ditë që janë emëruar dhe në disa sektorë duket se gjërat po lëvizin, ka ndryshime dhe ka vrull. Për të gjykuar për rezultatet, sigurisht  që do të duhen të paktën….

Ilir Meta – Nuk kam asnjë koment. Mendoj se kjo është një qeveri me shumë energji. Duket që ka një dinamikë mjaft domethënëse. Natyrisht që shumë prej këtyre drejtorëve që ju po përmendni kanë vetëm pak ditë që janë emëruar dhe në disa sektorë duket se gjërat po lëvizin, ka ndryshime dhe ka vrull. Për të gjykuar për rezultatet, sigurisht  që do të duhen të paktën….

Ilva Tare – Të paktën, mund të gjykojmë mënyrën se si janë emëruar, kriteret që janë zbatuar.

Ilir Meta – Le të urojmë që çdo lloj kritike është një motivim më shumë për secilin, për të demonstruar aftësitë e veta.

Ilva Tare – Sigurisht, këtë do ta shohim me kalimin e muajve që janë në detyrë, por, të paktën, mund të gjykojmë për kriteret që janë zbatuar për emërimet e tyre dhe për meritokracinë. Kur ka qenë në opozitë Partia Socialiste, por edhe ju në muajit e fundit, keni folur për meritokraci dhe për kritere që duhen ndjekur në emërime të tilla. A u ndoqën ato në këtë rast?

Ilir Meta – Nuk mendoj se këto emërime janë bërë jashtë kritereve.

Ilva Tare – Dakord, edhe kjo është një përgjigje për emërimet.

Zoti Meta, jeni në përgjithësi kuriozë se çfarë mendojnë të tjerët për ju? Le të themi për njerëzit tw cilwt merren me politikë, që bëjnë politikë, që analizojnë politikën dhe politikanët.

Ilir Meta – Sigurisht, kjo ka rëndësi për mua, por më e rëndësishme për mua është ajo që bëj, se sa ajo që mendojnë të tjerët sot. Më e rëndësishme është ajo që do të mendojnë nesër, se sa ajo që do të mendojnë sot.

Ilva Tare – Atëherë, po ndaj bashkë me ju dhe teleshikuesit çfarë mendon Enkel Demi për ju, në këtë pikë të karrierës tuaj politike. Ai është editorialist i emisionit Tënait dhe do ta kemi çdo mbrëmje me opinionin e tij për temën dhe të ftuarin që do të kemi.

Enkel Demi – Sot që Ilir Meta është mysafir në studion e Ilva Tares politika ndodhet në ngërc, madje mund të jetë në vigjilje të një krize të re politike. Kryetari i qeverisë nuk iu shmang dot arrogancës së numrave, numrat të cilët tek e fundit nuk i ka të vetët. Ai nga zgjedhjet e 23 qershorit nuk është fitimtar. I vetmi fitimtar i këtyre zgjedhjeve është Ilir Meta. Ndaj sot kryeministr është bujar me miell hua. Në anën tjetër të litarit është kryetari i opozitës i cili nuk i shmanget dot kompleksit të gafurjes. Në mes tyre qëndron Ilir Meta që duhet të negociojë sërish. Ajo që më habit është se si shkruajtësit e letrave nuk e kuptojnë që janë duke cuar ujë vetëm në mullirin e LSI-së. Meta është i vetmi politikan i paskomunizmit që arriti të kapërcejë murin e lartë të partive të vogla. Në zgjedhjet e 23 qershorit fitoi garantimi i tij. Rezultati psektakolar i LSI-së rëfeu se njerëzit duan garantin e vendit të punës, garantin e paqes sociale, shumë nga ata që humbën falë manovrave dhe aleancave rakitike për të mbajtur një qeveri në këmbë gjetën strehë të partia e mysafirit të Ilva Tares, sot Ilir Meta duhet të përballet me një paradoks tipik shqiptar. Një qeveri gjysmagjel ka një gjysmëqeverie ku triumfon apolitizmi dhe një gjysmë ku ka prerje të fortë politike. Kjo gjysma e fundit i përket LSI-së. Ata që ia mbushën mendjen vetes që fituan me 1 milionë shuplaka, sot duhet të kërkojnë vende pune favore, solidaritet frymëzim politik te gjysma apolitike. Sado që të kërkojnë vështirë e kanë ta gjejnë. Mbetet gjysma tjetër e cila tashmë ka përvojë të jap garanci ndaj LSI-ja sërisht mund të rritet në vota dhe mandate. Së fundi në shqipëri pak e dinë që fituesit duhet të jenë më kokulur sesa fumbësi. Mësim që deri tani vec ilir metës askush nuk e ka kuptuar.

Ilva Tare – I ndani këto mendime më zotin demi. Mendoni se pak a shumë iu ka profilizuar mirë në këtë pikë të karrierës suaj politike?

Ilir Meta – natyrisht që zoti demi ka këndveshtrimin e tij. Megjithatë unë besoj që nga gjithë komenti i tij ajo që mua më pëlqeu është kjo që futuesi duhet të jetë më kokëuylur se unë, kjo nuk ka lidhje, por padyshim fituesi gjithmonë duhet të jetë më tolerant më zemërgjerë dhe kjo vecse i forcon pozitat e tij. Ajo që unë kam mësuar në politikë është që fuqia e vërtetë qëndron te qetësia, te durime te toleranca.

Ilva Tare – kjo është shumë interesante dhe në fakt e kam menduar këto kohë që ju kam parë të drejtoni me aq shumë qetësi gati olimpike. E di si më dukeni shpesh zotio meta, sikur drejtoni parlamentin e norvegjisë dhe jo të shqipërisë. Ku e keni fituar këtë qetësi? Si e rifituat? Është eksperienca që e ka bërë këtë, vitet tuaja të angazhimit në politikë apo është individuale, karakteriale? Ju kemi parë edhe me skena më agresive në parlament.

Ilir Meta – sepse unë e kam një bindje tashmë që qetësia dhe toleranca janë forcë e vërtetë e një politikani. Ka politikanë që mendojnë se duhet të tregojnë se janë të fortë kur kanë një mundësi. Kjo mendoj se është e gabuar. Të jeni e sigurt që partia demokratike nuk do të kishte humbur kaq thellë në rast se në muajt e fundit nuk do të ishte përpjekur të trysnionte me forcën e pushtetit, por të ishte sjellë në një mënyrë më të përmbajtur dhe më të qetë.

Ilva Tare – Interesant. Ju duhet kjo këshillë edhe si maxhorancë sepse keni forcën e numrave me veten tuaj.

Ilir Meta – absolutisht mazhoranca mendoj se është treguar tepër e qetë. Ka treguar vullnet për të respektuar opozitën, për t’i dhënë kohën e duhur maksimalisht që ajo të shprehë mendimet dhe idetë e saj që nga cështja e programit, në raste të tjera apo në debatin më të fundit për ndryshimet në ligjin “Për statusin e nëpunësit civil”, ku opozita u ftua përpara se qeveria të ndërmerrte këtë akt për të biseduar, për të parashtruar arsyet, argumentet pse po bëhen këto ndërhyrje dhe për të gjetur një mirëkuptim. Edhe miratimin e këtij akti e shtymë nga java e kaluar për këtë javë, përsëri me idenë e mirë për të dhënë një mundësi kontakti, bashkëpunimi, mirëkuptimi.

Ilva Tare – Po a ka rezultuar diçka e mirë shtyrja, sepse kam zëdhënësen e Partisë Demokratike, e cila dy orë më parë deklaroi se nëse qeveria po tenton të fabrikojë me marifete ekstrazgjedhore një shumicë të cilësuar enkas për këtë rast, pra për të kaluar këtë ligj, ky do të jetë një atentat i dyfishtë kundër konsensusit, me pasoja akoma më të rënda për vendin. Si e lexoni ju këtë mesazh të kryetarit të Partisë Demokratike, zotit Basha?

Ilir Meta – Mendoj që zoti Basha do të ishte më mirë të ishte pranuar ftesën për një dialog me Kryeministrin Rama dhe pikëpamjet e tij t’i kishte shprehur në këto takime, ashtu sikurse do të kishte bërë shumë mirë, që ta kishte lejuar kryetarin e grupit të tij parlamentar, që të kishte shkuar në takim me ministrat e qeverisë përpara se ky akt të kalojë nga qeveria, sepse ndoshta argumentet e Partisë Demokratike mund të kishin qenë kaq bindëse, sa qeveria nuk do ta kishte iniciuar një hap të tillë. Këto i konsideroj më shumë si deklarata të karakterit politik , por absolutisht…

Ilva Tare – Jo, janë edhe të karakterit paralajmërues me pasoja edhe më të rënda për vendi. Ky do të ishte një atentat kundër konsensusit.

Ilir Meta – Mendoj se do të ishte më mirë që Partia Demokratike edhe për këtë çështje t’i shprehte edhe në komisionet parlamentare apo t’i shprehte edhe në Parlament do ta ketë rastin edhe gjatë ditëve që do të vijnë për ta bërë këtë gjë.

 Ilva Tare – A e dëmton opozitën e sotme, Partinë Demokratike tashmë në opozitë, fakti që kryetari i saj nuk është në Parlament?

Ilir Meta – Nuk mendoj se kjo është një çështje esenciale. E rëndësishme është figura që bën grupi parlamentar. Nuk ka pasur në historinë 23 vjeçare të Shqipërisë minorancë më të pakët në numër se ajo e Partisë Socialiste e viti 1992- 1996 dhe maxhorancë më të madhe dhe më të fuqishme sesa ajo e Berishës në atë periudhë, por absolutisht, mendoj që Grupi Parlamentar i Partisë Socialiste në atë kohë edhe pse ishte vetëm me 36 deputetë, kishte një fuqi të jashtëzakonshme përfaqësimi të opinionit publik dhe opozitar. Kështu që mendoj se nuk është ky problemi, për më tepër që zoti Nano në atë kohë, pjesën më të madhe e kaloi në një burg politik, pra kryetari i partisë. Nuk është kjo çështja kryesore, por mendoj se Partia Demokratike, aktualisht, për mendimin tim, jo si Kryetar Parlamenti, por si kryetar i LSI-së nuk ka një mesazh të qartë deh nuk ka një mesazh për të ardhme. Ka thjesht mesazhe kontestuese, refuzuese.

Ilva Tare – Dhe nga se i vjen kjo paqartësi mesazhesh, sipas jush në analizën tuaj? Apo nuk doni të hyni në detaje?

Ilir Meta– Kjo nuk është e drejta ime, nuk kam dëshirë, se nuk dua të hyj…, por kam të drejtë të jap edhe unë një mendim.

Ilva Tare – Pa diskutim që keni një mendim. E keni dhënë edhe në Parlament. Kam veçuar dy momente, kur ju në një farë mënyre, keni bërë atë që e nisëm edhe emisionin më herët, e keni moderuar me një qetësi të admirueshme debatin që mund të shpërthente në çdo moment midis kreut të qeverisë aktuale dhe përfaqësuesve të opozitës. Ja dy momentet që i kam veçuar:

Ilva Tare – Kaq ishte! Pse e quajtët bashkëkryetar zotin Berisha?

Ilir Meta – Po më bëri një kompliment, o bashkëkryetar qeverisës dhe nuk mund të rrija dot pa i bërë një kompliment.

Ilva Tare – Ai thjesht një kompliment për zotin Berisha?

Ilir Meta – Po. Normale.

Ilva Tare – Nuk ishte një thumbim për zotin Basha? I cili nuk po e drejton dot Partinë Demokratike për shkak të ndërhyrjeve të zotit Berisha.

Ilir Meta – Zoti Basha, nuk mendoj se ndjehet i thumbuar në këtë rast.

Ilva Tare – Zoti Meta çfarë bëhet me miqësinë tuja me zotin Basha? Dhe, a ka miqësi në politikë?

 Ilir Meta – Këto janë mjaft relative, miqësia, kjo apo jo, por absolutisht që zoti Basha është mjaft i respektuar nga ana ime edhe si kryetar i Partisë Demokratike, përveç se si Kryetar i Bashkisë së Tiranës. Ndërsa, lidhur me këto aludimet, ma bëjnë shpesh, shumë njerëz këtë pyetje, në fakt, që nga nata e fundit…