Kuvendi kundër ngritjes së Komisionit Hetimor për fshirjen e serverit të Tatimeve

61

largea_gramoz-ruci1346667848Kuvendi nuk ka miratuar kërkesën për Komision Hetimor Parlamentar në lidhje me fshirjen e të dhënave të serverit të Tatimeve.

Pas fjalës së deputetit të PD-së Bylykbashi, i cili lexoi kërkesën e deputetëve për ngritjen e një komisioni hetimor për këtë çështje ka reaguar edhe kreu i grupit parlamentar te PS, Gramoz Ruci. Ruçi është shprehur kundër kërkesës së opozitës për ngritjen e një komisioni hetimor për fshirjen e serverit te Tatimeve.

“Ky proces ndodhet në duart e Prokurorisë së Përgjithshme, futja e Kuvendit është në kundërshtim me Kushtetutën dhe ndërhyrjen në punët e brendshme të institucioneve kushtetuese të pavarura. Pra, objekti i kërkesës është në kundërshtim dhe jo ne kundër kërkuesve. Ju e keni marrë në mbrojtje IT duke e futur në punë në Bashki”- tha Ruci.