Kuvend: 71 vota pro Komisionit Hetimor Parlamentar ndaj Ramës

68

16644890Partia Demokratike miraton me 71 vota pro ngritjen e Komisionit Hetimor Parlamentar ndaj liderit të opozitës Edi Rama. Deputetët e PS, LSI, PBDNJ nuk ishin të pranishëm në Kuvend. Komisioni Hetimor ndaj Edi Ramës, do të drejtohet nga deputeti demokrat Fatbardh Kadilli.

Subjekti i Komisionit do të jetë incidenti i ndodhur në Vjenë, midis djalit të Neritan Cekës, diplomat në Vjenë dhe liderit opozitar Edi Rama. Sipas informacioneve të bëra publike, Egin Ceka, nuk ka qenë i ftuar në aktivitetin e liderit opozitar. PS ka deklaruar, se incidenti ishte provokuar nga djali i diplomatit Neritan Ceka, i cili po si i ati i emëruar ne Rome, është i emëruar në Vjenë në funksionin e diplomatit. Sipas PS, këto nepotizma dhe emërime familjare nëpër ambasada kudo në botë, do të marrin fund njëherë e mirë më ardhjen e opozitës në pushtet.

Ndërkohë PD ka pretenduar, se diplomati është qëlluar me grusht nga lideri Rama dhe se, ky është akti më i pafalshëm në gjithë historinë e kombit shqiptar dhe se, për këtë Rama duhet të hetohet.

Neritan Ceka ka pretenduar gjithashtu, se lideri Rama ka guxuar të shkulë prej veshi historinë shqiptare, pasi ai dhe djali i tij vijnë nga familje shumë të shquara shqiptare, që kanë bërë histori në këtë vend.