Hapja e negociatave, Fule: Ja 5 kushtet për Shqipërinë

41

stefan-fuleShqipëria do të ketë mundësinë të bëjë një hap domethënës në rrugën e integrimit në Bashkimin Evropian. Komisioneri për Zgjerimin, Stefan Fule duke paraqitur progresraporin për Shqipërinë ka theksuar se KE i ka rekomanduar Këshillit të BE-së dhënien e statusit kandidat dhe hapjen e negociatave për anëtarësim në union pas plotësimit të 5 kushteve.

“Zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit ishin të vlerësueshme. Populli u dha një mandat të qartë liderëve të tyre. Duke parë se Shqipëria ka bërë hapat e kërkuara, Komisioni Evropian rekomandon se, Këshilli i BE-së duhet t’i japë Shqipërisë statusin e vendit e kandidat. Shqipëria duhet të vazhdojë përpjekjet në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”, u shpreh Fule duke folur në Komisioni për Marrëdhëniet me Jashtë në Parlamentin Evropian.

Komisioneri për Zgjerimin më tej bëri të ditura dhe 5 kushtet e Shqipërisë për hapjen e negociatave për anëtarësimin në Bashkimi Evropian. Në  kuadër të kërkesës së KE-së për hapjen e negociatave për anëtarësim, Shqipëria duhet të përforcojë hapat e ndërmarra dhe të plotësojë pesë kushte”, theksoi Fule.

5 kushtet

Implementimi i reformave në administratën publike
Pavarësia e sistemit të drejtësisë
Lufta kundër korrupsionit
Lufta kundër krimit të organizuar
Mbrojtja e të drejtave të njeriut