Fyle: KE e angazhuar për Integrimin e Shqipërisë

47

Edi-Rama-Stefan-FuleKomisioneri për Zgjerimin dhe Politikat e Fqinjësisë në BE Stefan Fyle ka ripërsërituar angazhimin e Komisionit Europian për integrimin e Shqipërisë. Komisioneri Fyle në një postim në “Twitter”, është shprehur se ka siguruar Kryeministrin Rama për mbështjetjen  e Komisionit Europian për rrugëtimin  e Shqipërisë drejt BE-së.

“I kam telefonuar Kryeministrit Edi Rama për ta siguruar atë dhe Shqipërinë për mbështetjen e fortë të Komisionit Europian. Komisioni Europian është i angazhuar për rrugëtimin e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian” ka shkruar Fule.

Dy ditë më parë, Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Europian vendosën të shtyjnë për në qershor vendimin për statusin e vendit kandidat për Shqipërinë.

Vendimi i marrë nga Ministrat e Jashtëm pritet të konfirmohet në 19 dhe 20 dhjetor nga shefat e qeverive dhe të shteteve të Bashkimit Europian.