Damanaki me Ramën për hapjen e negociatave

57

rama meMaria Damanaki, Komisionere për Peshkimin dhe Detin ka nisur sot një vizitës 2-ditore në Tiranë. Mediet greke raportojnë se vizita e saj në Shqipëri ka si qëllim transmetimin e mesazhit se do të marrë statusin e vendin kandidat nëse forcon luftën ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Gjithashtu komisionerja ka në axhendën e saj promovimin e krijimit të zonës detare mesdhetare. Damanaki do të takohet të premten me Kryeministrin, Edi Rama, ministrin e Jashtëm, Ditmir Bushati, ministrin e Turizmit, Eglantina Gjermeni, etj.

Komisionerja gjithashtu do të marrë pjesë dhe në një tryezë të rrumbullakët me shkencëtare dhe ekologjistë ku do të diskutohet për zhvillimin e qëndrueshëm dhe të shëndetshëm të zonës detare.

Damanaki, një politikane greke thuhet se gjatë qëndrimit në Tiranë ajo do të negociojë edhe për zgjidhjen e debatit Greqi-Shqipëri për kufirin detar si edhe për mundësinë e hapjes së negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE.