Braho: Përgjimet e paligjshme, masa drastike ndaj drejtuesve të SHISH

46

spartak brahoKryetari i Komisionit parlamentar të Sigurisë Kombëtare, Spartak Braho, ka deklaruar se nuk është në dijeni që të jetë vënë në përgjim nga SHISH-i, ashtu siç raportonin ditët e fundit disa media.

I pyetur nga gazetarët në lidhje me këtë lajm Braho u shpreh se do të ketë masa ligjore në rast se këto lajme do të vërtetohen.

“Nuk di gjë që SHISH-i ka urdhër për përgjime, nuk di gjë që unë përgjohem. Dhe po ju them se nuk ka bir nëne që të më përgjojë mua”, tha z. Braho. “Nëse përgjimet janë bërë në kundërshtim me rregullat që përcakton ligji i veprimtarisë së SHISH-it do të merren masa drastike, sepse është shkelur rëndë ligji”, theksoi Kryetari i Komisionit të Sigurisë Kombëtare.

Duke shpjeguar masat që mund të merren nëse ka pasur shkelje të ligjit nga drejtuesit e SHISH-it, Braho tha se personat që kanë urdhëruar përgjime të paligjshme do të mbajnë përgjegjësi administrative dhe penale. I pyetur nëse do të mblidhet komisioni për situatën e shpërthimeve me tritol, Braho tha se ”Komisioni nuk merret me shpërthimet me tritol, sepse me shpërthimet me tritol merret opozita”.