Askush mbi ligjin, gjobiten deputetët

52

kuvendi-i-shqiperise1Ligjvënësit janë shpesh shkelësit e parë dhe më flagrantë të ligjeve. Kjo ndodh rëndomtë në Shqipëri, sa që tashmë është bërë një fakt i pranuar nga të gjithë: Ata janë të privilegjuar.

Por jo! Policia ka gjobitur makinat e deputetëve të cilat gjithmonë parkohen në shkelje të rregullave mbi trotuaret para Kryesisë së Kuvendit.

Parkimi i tyre mbi trotuare ka qenë gjithmonë objekt diskutimi dhe kronikash, por kësaj radhe policia dhe një punonjës i Kuvendit me listë në dorë jo vetëm i ka sistemuar makinat me lejen e kuvendit, por edhe i kanë gjobitur ato mbi trotuar.

Dy police femra kanë lëshuar fletët e gjobave duke bërë një minishow me shoferët që telefononin të irrituar deputetët që ndodheshin në komisione të ndryshme parlamentare, raporton portali “Kurajo”.

Kemi aksion dhe është urdhër të gjobiten sot deputetët shprehen policet nën zë, tolerancë zero nga shteti mbi ligjvënësit duket sikur vlerëson rolin e munguar të zbatimit të ligjit.

Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri u ka bërë të qartë punonjësve të Policisë së Shtetit se mbi ligjin nuk qëndron askush.