LSI: 2014 duhet të jetë viti i 70 vjetorit të Çlirimit të atdheut

Share This
Tags

luan-rama1Lëvizja Socialiste për Integrim në një deklaratë për mediat ditën e sotme ka propozuar ngritjen e një Komisioni shtetëror, që do të organizojë festime dinjitoze me rastin e 70-vjetorit të çlirimit të vendit.

Sekretari i Përgjithshëm i LSI-së, Luan Rama, tha se ky Komision duhet të jetë gjithëpërfshirës, për vlerat që mbart 70-vetori i çlirimit të atdheut. Sipas LSI-së, 2014 duhet shndërruar në vitin e 70-vjetorit të çlirimit duke përmbushur detyrat ndaj qytetarëve shqiptarë.

“Në kuadrin e 70-vjetorit të çlirimit të vendit, në emër të LSI-së i kërkoj kryeministrit Edi Rama krijimin e një komisioni të posaçëm shtetëror, gjithëpërfshirës, për vlerat që mbart dhe sjell 70-vjetori i çlirimit të atdheut.  Ne duhet të nderojmë në mënyrën më të denjë dëshmorët e atdheut, pasi në këtë mënyrë ne nderojmë Shqipërinë Europiane. Shqipëria europiane, Shqipëria e sotme ishte ëndrra e dëshmorëve të Luftës Nacional-Çlirimtare. 2014-n ta shndërrojmë në vitin e 70-vjetorit të çlirimit, duke përmbushur të gjitha detyrimet që kemi ndaj qytetarëve shqiptarë. Ngjarje të tilla s’kanë nevojë për përjashtime, por që të gjithë duhet të jenë kontributorë”, tha Rama.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>