Thirrje anti-shqiptare në Himarë

61

arrestimPolicia e Vlorës ka prangosur një të ri i dyshuar për shpërndarje fletushkash anti-shqiptare në Himarë.

I arrestuari është një 28-vjeçar, shtetas grek i cili akuzohet se ka shpërndarë fletëpalosje me thirrje kundër shqiptarëve. Policia sekuestroi edhe një automjet me targa greke të të riut, brenda të cilit u gjetën kopje të fletëpalosjeve anti-shqiptare.

Fletëpalosjet mbajnë vulën “Vorio Epir 1914”. Në to shkruhet në greqisht: “100 vjet më parë, të parët tanë vepruan. Po ne cfarë bëjmë sot?” dhe “skllav është ai që pret lirinë nga të tjerët”.

Policia e Vlorës ka nisur hetimet, ndërkohë që për ngjarjen nuk ka ende një njoftim zyrtar.