Takim për rishikimin e menaxhimit të ndihmës amerikane në fushën e sigurisë

54

minis-e-mbrotjes1Rishikimi i menaxhimit të ndihmës amerikane në fushën e sigurisë, ishte aktiviteti i organizuar sot në kuadër të planit të bashkëpunimit ushtarak dypalësh ndërmjet Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
Në këtë aktivitet, që do të zhvillohet përgjatë tre ditëve ishte i pranishëm zv.ministri i Mbrojtjes, z. Dritan Hila, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA-së, gjeneralmajor Jeronim Bazo, drejtorë dhe ushtarakë të Ministrisë së Mbrojtjes, Shtabit të Përgjithshëm dhe Forcave të Armatosura. Gjithashtu mori pjesë shefi i Zyrës së ODC, major Kristopher S. Mitchell dhe përfaqësues të tjerë amerikanë të Zyrës së Bashkëpunimit Ushtarak (ODC).
Zv.ministri i Mbrojtjes, Dritan Hila, në fjalën e tij theksoi se ky takim është një mundësi e mirë për të rishikuar proceset, objektivat dhe qëllimet, për t’i vlerësuar ato dhe për të parë cilat prej tyre janë përmbushur ose jo. Gjithashtu, ne mund të shikojmë kush prej tyre nuk ka ecur sipas planit dhe të ndërmarrim veprimet e duhura për të përmirësuar procedurat në të ardhmen”.
“Ministria e Mbrojtjes ka një marrëdhënie të gjatë dhe të frytshme me Zyrën e Bashkëpunimit Ushtarak në shitjet dhe financimin e huaj ushtarak, i cili daton qysh nga viti 1994. Kjo është një periudhë e gjatë, gjatë së cilës Ministria e Mbrojtjes ka përfituar shumë, duke përmendur këtu trajnimet dhe programin IMET”, nënvizoi ai duek shtuar se Ministria e Mbrojtjes dhe Shtabi i Përgjithshëm duhet të bëjnë më shumë në drejtim të zhvillimit të një liste gjithëpërfshirëse dhe të detajuar të nevojave tona në të ardhmen, që sigurisht duhet të bazohen në prioritetet tona kryesore.ministri e mbrojtjes 1
Gjatë këtij takimi do të prezantohen organizatat kryesore që merren me këto programe, politikat që ndiqen, procedurat, si dhe do të diskutohet në lidhje me programet që janë në proces ndërmjet dy vendeve tona, çfarë është bërë dhe çfarë duhet të bëhet në të ardhmen.
Takimi për Rishikimin e Menaxhimit të Ndihmës Amerikane në Fushën e Sigurisë do të përfundojë më datë 9 prill ./