Putini i kërkon FSB-së të demaskojë OJQ-të “shkatërruese”

46

putinPresidenti Vladimir Putin i kërkoi sot shërbimeve ruse të sigurisë (FSB) të veprojë kundër organizatave joqeveritare të përdorura për qëllime shkatërruese kundrejt pushtetit, me qëllim që të mënjanohet në Rusi skenari që solli rrëzimin e presidentit ukrainas.
“Legjislacioni rus i ka të gjitha kushtet e nevojshme që OJQ-të të kryejnë aktivitetet e tyre në mënyrë transparente dhe të lirë. Ne nuk do të lejojmë kurrë që ato të përdoren për qëllime shkatërruese, sikurse ishte rasti i Ukrainës”, deklaroi ai gjatë një mbledhjeje të FSB-së.
Sipas tij, “disa struktura neonaziste, nacionaliste dhe luftëtarësh, janë shndërruar në forcën kryesore goditëse për një grusht shteti antikushtetues, janë financuar gjerësisht nga nga jashtë vendit nëpërmjet OJQ-ve në Ukrainë”.
Rusia akuzon vazhdimisht perëndimorët se kanë mbështetur një grusht shteti në Ukrainë, duke sjellë rrëzimin e presidentit Viktor Janukoviç, dhe nxitjen e lëvizjeve të ekstremistëve ultranacionalistë në Kiev.