Tahiri: Të arratisurit të lidhur me policinë

56

saimir tahiriSaimir Tahiri ka bërë një analizë të situatës, duke filluar që nga mbrëmë kur ndodhi ngjarja e Drenovës e deri më sot, kur aktualisht janë kapur katër nga të arratisurit e burgut të sigurisë së lartë në Drenovë. Tahiri tha se të arratisurit kanë qenë të lidhur me pjesë të veçanta të policisë, të cilët i kanë ndihmuar ata të largohen nga burgu.

“Pa mbushur ende 24 orë arritëm të zbardhim zinxhirin e arratisjes, të vëmë para drejtësisë fajtorët e ngjarjes si dhe të kapnim katër prej të arratisurve.

Policia e Shtetit është në këmbë dhe në gatishmëri për t’i shërbyer popullit”, -ka deklaruar ministri Tahiri.

Duke falënderuar edhe qytetarët për ndihmën e dhënë me informacione, Tahiri ironizoi Partinë Demokratike duke e falënderuar që i kujtuan se shteti është shembur.

“Dua të falënderoj të gjithë qytetarët për ndihmën e dhënë, por dua të falënderoj edhe Partinë Demokratike që nuk priti të na kujtojë se shteti është shembur.

Po, shteti është shembur sepse ne e gjetëm të shembur, por shteti është këtu për ti shërbyer popullit dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë duke vënë papara drejtësisë të gjithë të inkriminuarit”, -tha Tahiri.

Ministri i Brendshëm tha se arratisja e ndjeshme është e organizuar mirë, është dëshmi tragjike e përfshirjes së politikës në krim, por se Policia e Shtetit së bashku me prokurorinë e Përgjithshme po heton për të gjetur dhe fajtorët e tjerë.

“Ne jemi këtu, Policia e Shteti është këtu, ndërsa kriminelët do të jenë në burg, së bashku me ata që i kanë ndihmuar. I bëj thirrje të arratisurve dhe veçanërisht familjarëve të tyre që t’i dorëzojnë ata, sot pasi nesër do të jetë shumë vonë”, -përfundoi Tahiri.