Tahiri: Bashkëpunimi me institucionet ligjzbatuese, medalje e denjë për Policinë

59

saimir-tahiri-565x421Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ka bërë sot analizën vjetore të punës së Policisë së Shtetit. Tahiri renditi disa nga sukseset e arritura nga policia, duke u ndalur te bashkëpunimi me institucionet ligjzbatuese, të cilin e quajti edhe medalje të denjë, por edhe te dekriminalizimi dhe korrupsioni në policinë e shtetit.

“Pa bashkëpunim dhe mbështetje nga institucionet e tjera ligjzbatuese, nga qeveria, nga Komisioni i Sigurosë, nga Kuvendi është shumë e vështirë për të arritur rezultat që presin qytetarët.

Unë do doja ta shënoja si arritje të parë, forcimin e kapaciteteve për të ndërtuar partneritet të qëndrueshëm me insitiucionet.

Shpesh herë kërcënohëj bashkëpunimi me institucionet. Sot bashkëpunimi me policinë, prokurorinë, shërbimit informative dhe partnerët ndërkombëtarë është një medalje e denjë për modelin që kemi krijuar në policinë e shtetit, por që mbetet për tu forcuar edhe më tej.

Arritje e madhe është edhe dekriminalzimi i policisë së shtetit. është përpjekje kolosale e jona për ta shkëputur policinë e shteti nga gostitë me botën e krimit apo nga lidhjet e drejtuesve të lartë të policsë së shtetit me përfaësues që nuk i bëjnë nder shoqërisë, barazisë para ligjit dhe shtetit ligjor.

Është patjetër arritje shkëputja nga praktikat e korrupsionit të kthyer në sistem. Korrupsioni sot nuk është në sistem”, tha Tahiri.