Sequi: Reforma territoriale me rëndësi

53

ettore-sequi-602x401Ambasadori i BE-së në Tiranë, Ettore Sequi gjatë një deklarate për mediat është shprehur se  reforma territoriale është e rëndësishme dhe ne besojmë se do të ketë dialog. Ambasadori ka bërë të ditur se, reformat janë të mira kur shtojnë kapacitetet dhe modernizimin.

“Reforma territoriale përmendet edhe në Raportin e Progresit.  Ne mendojmë që reformat janë të mira për sa kohë ato çojnë në rritjen e kapacitetit, efektivitetit dhe modernizmit. Sigurisht që për zbatimin e çdo reforme është e rëndësishme të ketë dialog nga të gjitha palët e përfshira në këtë reformë. Kjo është e nevojshme gjithandej sikurse edhe në Shqipëri. Edhe në rastin e kësaj reforme ne besojmë dhe shpresojmë që kjo do të ndodhë”, u shpreh Sequi.
Për të njëjtën çështje sot ka folur edhe ministri për Marrëdhëniet me Parlamentin, Ilirjan Celibashi, i cili ka deklaruar se, maxhoranca do të ketë durimin që të presë përfaqësuesit e opozitës që të bëhen pjesë e komisioni bipartizan në Kuvend.
Opozita kërkoi ngritjen e një komisioni që ka të bëjë me emërimet në policinë e shtetit. Është e qartë që kjo është një çështje e kuvendit por qeveria nuk mund të jetë indiferente ndaj kësaj kërkese por i ngelet Kuvendit vendimmarrja në lidhje me këtë çështje. Konferenca e kryetarëve nuk e miratoi këtë kërkesë. Në gjykimin dhe në vlerësimin tonë me të drejtë edhe pse është në të drejtën e opozitës për ngritjen e komisioneve hetimore ngritja e këtyre komisioneve duhet të jetë në përputhje me kushtetutën dhe të rregullores së Kuvendit dhe me vendimet e gjykatës kushtetuese që kanë trajtuar çështje të tilla. E parë në këto këndvështrime kjo kërkesë nuk ishte e bazuar pasi krijon një mbivendosje kompetencash me institucionet e tjera. Çështjet e emërimeve dhe shkarkimeve në policinë e shtetit pakica parlamentare i ka bërë objekt shqyrtimi nga organi i prokurorisë të cilat kanë kompetencat për ti shqyrtuar”, deklaroi Celibashi.