Rama: Reformë rrënjësore në sistemin arsimor

58

rama-kryeminister_0Kryeministri Edi Rama, sot në një takim me punonjës të sistemit arsimor, shprehu vullnetin e qeverisë për reformimin rrënjësor të sistemit arsimor në vend.

“Kjo është një reformë që, përgjithësisht politikanët kanë tendencën  ta shtyjnë pasi nuk është reformë që jep rezultate të shpejta elektoralisht,  madje  të jep dhimbje koke pasi kur,  ndryshon sisteme do të thotë të prekësh shumë interesa, tha Kryeministri Rama.

Por, vijoi ai,   ne besoj  kemi detyrimin që jo vetëm të mos e shtyjmë më tutje këtë reformë,  por ta konsiderojmë atë një reformë jetike për etikën e qeverisjes tonë,  për raportin e qeverisjes tonë me të vërtetat e kësaj shoqerie. “Ta shfrytëzojmë kohën e qëndrimit tonë në detyrë par sa e ka percaktuar populli për të bërë zgjedhjet e duhura, pra të rreformojmë rrënjësisht sistemin arsimor, u shpreh Rama.

“Jam i bindur që kjo reormë do të jetë e suksesshme pasi është ndërtuar si një prces shumë i hapur dhe ne formën e një dialogu me të gjithë mësuesit, tha Kryeministri Rama.