Rama: Mbledhja e dy qeverive, qasje e re strategjike për zhvillim të dyanshëm

59

Rama-ne-kompjuterPas komentit të Kryeministrit kosovar Thaçi për mbledhjen e përbashkët të dy qeverive në Prizren, ka reaguar  edhe Kryeministri i vendit, Edi Rama. Rama ka konfirmuar në rrjetin social Facebook, datën e mbledhjes më 11 janar dhe ka theksuar se, qasja e re strategjike do të hapë perspektiva ekonomike, sociale e kulturore për të gjithë.

“Mbledhja e parë e përbashkët e qeverive të Shqipërisë e Kosovës do të mbahet në 11 janar në Prizren. Do të çelim një faqe krejt të re bashkëpunimi mes dy qeverive që kanë sfidën e njëjtë të demokratizimit, modernizimit dhe integrimit të dy shteteve shqiptare në Bashkimin Evropian.

Me vetëdijen e lartë për potencialet e zhvillimit dhe nevojat për zhvillim të popullit shqiptar në të dy anët e kufirit, dy qeveritë do të ndërtojnë një qasje të përbashkët strategjike për të hapur perspektiva të reja ekonomike, sociale e kulturore për qytetarët tanë. Kjo mbledhje do të zhvillohet edhe në shenjën e solidaritetit me bashkësinë shqiptare të Preshevës, të cilës të dyja qeveritë do t’i akordojnë një fond të posaçëm ndihme për ngritjen e maternitetit të ri”, shkruan Rama në Facebook.