Qosja: Rama po jep kontribut

59

qosjjaa1“Idetë për bashkimin e shqiptarëve në të gjitha trevat dhe fushat janë shumë premtuese për integrimin e të gjithë shqiptarëve në tërësi”. Kështu është shprehur nga Gjirokastra akademiku, Rexhep Qosja.

I pyetur mbi zhvillimet e fundit politike në Shqipëri, ai u shpreh se po shihen përpjekje për një evropianizim të përshpejtuar të Shqipërisë, me mendime e ide të reja,që ja kalojnë përpjekjeve 23-vjeçare.

Vizita e tij në Gjirokastër përkon me edicionin e pestë ” Fest- Argjiro 2014?, një eveniment i përvitshëm, i cili organizohet dhe mbështetet nga Bashkia e Gjirokastrës.

 

Qosja e ka cilësuar Gjirokastrën si një qytet unik në botë, ndaj, tha ai, duhet mbrojtur nga të gjithë, në mënyrë të veçantë nga shteti.