Qeveria rinis bashkëpunimin me FMN-në

62

Fondi_monetar_nderkombtar_-_ndertesaTë martën datë 3 dhjetor pritet të mbërrijë në Tiranë ekipi i Fondit Monetar Ndërkombëtarë. Sipas burimeve nga Ministria e Financave qeveria do t’i rikthehet bashkëpunimit me FMN-në përmes një marrëveshje të re 3-vjeçare.

Gjatë qëndrimit të tyre për disa ditë në Tiranë, plan kyç i bisedimit do të jetë draft-marrëveshja e bashkëpunimit me qeverinë shqiptare, si dhe konsultimi mbi paketën fiskale dhe projekt/buxhetin për vitin 2014.

Burime nga Ministria e Financave bëjnë të ditur se është gati drafti për nënshkrimin e një marrëveshje të re 3-vjeçare bashkëpunimi me Fondin Monetar Ndërkombëtar.