Prodhim shqiptar në tregje, çmimet mbeten të ulta edhe në prag të dimrit

68

fruta2Fermerët shqiptar i rikthehen punimit dhe mbjelljes së tokës.Kjo ka bërë që në tregje të mbizotërojnë prodhimet vendase, pavarësisht se jemi në stinën e dimrit.

Sipas tregtarëve ky vit ka pasur prodhim shumë herë më të madh të fruta-perimeve krahasuar me vite më parë.

Në këtë mënyrë çmimet e fruta-perimeve vijojnë që të jenë të ulta pavarësisht ftohjes së motit.Tregtarët shprehen se importi mund të nisë në fund të muajit janar, ndërkohë që vite më parë fillonte shumë më herët.

Zakonisht në Shqipëri në stinën e dimrit prodhimi vendas pakësohet duke u zëvendësuar me mallra të importit, të cilat kushtojnë shumë më tepër.

Por ky trend po ndryshon nga viti në vit, ku vihet re rritje e sasisë së prodhimit të Fruta-perimeve.