Presidenti Meta flet për krizën politike

63

Kreu i shtetit, Ilir Meta ka folur për krizën politike në Shqipëri. Ai thotë se zanafilla e kësaj krizë është kushtetuta e vitit 2008.

Ilri Meta: Kemi krizë serioze në Shqipëri të cilës nuk mund ti shmangemi. Pas vendi pësoi 97 për fat të keq, u bë një kushtetutë e jashtëzakonshme, me ndihmën e ekspertëve të Komisionit të Venecias sepse u nxor mësim nga 97. Në 2008 për dy ditë një kushtetutë e bërë me sakrifica ia hoqëm të gjitha pika dhe kaluam nga një sistem parlamentar, kemi kaluar në një sistem të mbyllur partiak.

Parlamenti nuk është funksional sepse dy partitë e opozitës në mënyrë rtë papranueshme kanë lënë mandatet, por ka qenë mos funksional.

Ne flasim për sukseset e reformës në drejtësi. Unë i jam shmangur kësaj çështje. Po bën 3 vite nga miratimi me konsensus i reformës në drejtësi dhe mund tju them që po të ishte një sukses, Shqipëria asnjë minutë nuk do të ishte pa gjykatë kushtetuese. Gjykata Kushtetuese në Shqipëri ka një histori pozitive