Piktura e Jezusit e Leonardo da Vinçit në ankand

70

Piktura e rrallë, e vjetër rreth 500 vjet e Jezu Krishtit, e realizuar nga Leonardo da Vinçi, do të shitet në ankand në New York.

“Salvator Mundi” është një nga 20 pikturat e njohura nga da Vinçi dhe i vetmi në duart e ankandit “Christie’s”.
Ky institut mund ta shesë atë më pak se 100 milionë dollarë më 15 nëntor.
“Puna e Leonardo da Vinçit është më të vërtetë e jashtëzakonshme. Dikush erdhi dje dhe më pyeti: Ku është Leonardo?’ Pra, kjo është një pyetje në karrierën time në Christie’s, që kurrë nuk më është drejtuar nga dikush”, shkruan albinfo.ch.

“Kështu që isha i lumtur t’i dërgoja ata te piktura”, deklaroi zëvendëspresidenti i “Christie’s”, Conor Jordan, i cili shtoi se kjo pikturë shton vëmendjen e publikut rreth shitjeve. /a.ke/