PD: Shkarkimi i Drejtoreshës së Arkivave me ferman të zi

66

silvibardhiNë një deklaratë për mediet Partia Demokratike ka reaguar pas shkarkimit të Drejtoreshës së Arkivave, Nevila Nika. PD akuzon Kryeministrin Rama, se nuk ka respekt për pasurinë shpirtërore të vendit dhe për margaritarin e arkivave të shtetit. PD thotë se Nikës i është dorëzuar dorazi fermani i zi i shkarkimit, duke e akuzuar sërish Ramën për mungesë etike dhe respekti ndaj dinjitetit human.

Askush nuk pret më që Kryeministri Rama të tregojë respekt për personalitetet si Nevila Nika, një historiane e njohur, ekspertja më e mirë e arkivave të vendit, zotëruese e 5 gjuhëve të huaja, dhe një punëtore e palodhur në këtë institucion prej më shumë se 35 vitesh. Por me emërimin që ka bërë, askush nuk pret më që Kryeministri të tregojë respekt për pasurinë shpirtërore të vendit, për dosjen e madhe të letrave shqipe, për margaritarin e arkivave të shtetit. Me mënyrën e shkarkimit, duke i dërguar dorazi zonjës Nika fermanin e zi, përmes zëvendësuesit të saj, zoti Rama ka konfirmuar dhe një herë largësinë e tij të madhe me etikën dhe respektin ndaj dinjitetit human”,- tha zëdhënësja Bardhi.