Meta uron Krasniqin: Së bashku drejt rrugës europiane

51

meta-krasniqi_14.2.2014Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, nëpërmjet një letre urimi ka uruar Kryetarin e Kuvendit të Republikës së Kosovës Jakup Krasniqi, me rastin e gjashtë vjetorit të shpalljes së Pavarësisë. Kryetari i Kuvendit shprehet se: “Kam kënaqësinë e thellë t’ju përcjell Juve dhe nëpërmjet Jush, gjithë qytetarëve të Kosovës, urimet më të nxehta për Përvjetorin e Gjashtë të Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Në këtë Ditë të shënuar Ju dhe të gjithë ne shqiptarët, kujtojmë me respekt dhe mirënjohje të thellë Martirët e Lirisë dhe gjithë ata punëtorë të mendjes dhe të armës që mundësuan Shpalljen e Pavarësisë.  Kujtojmë Presidentin Ibrahim Rugova, luftëtarin Adem Jashari, epopenë e heronjve të UÇK-së dhe gjithë ato vuajtje dhe sakrifica sublime të të gjithë qytetarëve të Kosovës në rrugëtimin e mundimshëm drejt Lirisë dhe Pavarësisë”.

Meta nuk lë pa përmendur aktorët e mëdhenj të skenës politike të Kosovës, duke thënë se: “Një mirënjohje e veçantë për aktorët e mëdhenj të skenës politike botërore, për Shtetet e Bashkuara të Amerikës e Britaninë e Madhe, Bashkimin Evropian dhe NATO-n, pa të cilët, projekti evropian i Kosovës të lirë dhe evropiane nuk do të ishte i mundur”.

“Kosova ishte djepi i dhembjes së madhe, ishte vendi që u përball me krimet më të egra të pas Luftës së Dytë Botërore, por kjo është një arsye më shumë, që ajo sot dhe nesër të jetë një shtet evropian, ku shenjtërimi i të drejtave njerëzore, demokracia, sundimi i ligjit dhe bashkëjetesa mes etnive të ndryshme, të jenë në shkallën më të lartë. Shpreh bindjen se marrëdhëniet mes dy vendeve tona do të vazhdojnë të jenë intensive, në interes reciprok dhe të paqes dhe sigurisë së të gjithë rajonit. Tirana dhe Prishtina, por dhe gjithë rajoni ynë, janë përcaktuar qartë dhe me vendosmëri për rrugën evropiane, të bindura se ajo është e nesërmja e tyre. Gëzuar, zoti Kryetar këtë Ditë të Bekuar, gëzuar Pavarësinë e Republikës së Kosovës!”, përfundon letrën Kryetari i Kuvendit Ilir Meta.