Turqi, protestë kundër censurës në media

54

turqi_4Media nuk duhet prekur, ka qenë ky mesazhi i qartë me të cilin gazetarët në Turqi i janë drejtuar kryeministrit të vendit Erdogan në një manifestim të organizuar në Stamboll.

Resep Taip Erdogan akuzohet se ndërhyn në mënyrën se si shtypi turk duhet të trajtojë lajmet politike. Kreu i qeverisë shpesh herë telefonon personalisht kryeredaktorët e mediave të ndryshme duke i thënë se si duhen trajtuar ngjarjet politike.
Protesta e gazetarëve vjen menjëherë pas asaj së qeverisë civile kundër miratimit të një ligji që vendos gjykatën nën kontrollin e ministrisë së drejtësisë dhe që sipas opozitës bëhet vetëm për të penguar hetimet për skandalin e korrupsionit ku janë përfshirë personalitete të ekzekutivit të Erdogan.