Meta-Al-Ghanim: Forcim bashkëpunimit Shqipëri-Kuvajt

53

meta kuvajtKryetari i Kuvendit, Ilir Meta gjatë vizitës së tij në Kuvajt, u prit nga kryetari i Asamblesë Kombëtare, Marzouq Ali Al-Ghanim.

Gjate takimit dy zyrtarët e lartë u angazhuan për forcimin e bashkëpunimit dypalësh në të gjitha fushat.
Sipas njoftimit për shtyp nga Kuvendi, Al-Ghanim i shprehu homologut Meta mirënjohjen për mbështetjen e fortë gjatë viteve të pushtimit të Kuvajtit.

Nga ana e tij kryeparlamentari shqiptar e falënderoi zyrtarin kuvajtian për mbështetjen e vazhdueshme të Kuvajtit ndaj Shqipërisë, si dhe për njohjen e shtetit të Kosovës.
Meta u shpreh se Kuvendi mbështet fort forcimin e bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe Kuvajtit, dhe në këtë kuadër e ftoi z. Al-Ghanim të vizitojë Shqipërinë së shpejti.
Z. Meta dhe z. Al-Ghanim ndanë bindjen se marrëdhëniet e mira dhe vëllazërore mes dy vendeve duhen forcuar më tej përmes një strategjie të përbashkët bashkëpunimi dhe përmes intensifikimit të kontakteve, duke rënë dakord se marrëdhëniet ndërparlamentare që po njohin një dinamikë më intensive shkëmbimesh, duhen forcuar më tej përmes dy grupeve reciproke të miqësisë në të dy vendet.
Duke diskutuar mbi zhvillimet e fundit në të dy rajonet, Meta dhe Al-Ghanim ranë dakord gjithashtu për thellimin e bashkëpunimit në drejtim të çështjeve rajonale dhe ndërkombëtare duke konfirmuar mbështetjen reciproke në kuadër të organizatave shumëpalëshe si OKB dhe OBI.
Gjatë vizitës së tij, kryetari Meta dhe delegacioni parlamentar shqiptar u pritën dhe u përshëndetën në seancën plenare në Asamblenë Kombëtare të Shtetit të Kuvajtit nga kryetari Marzouq Ali Al-Ghanim dhe nga deputetët e Asamblesë.