Mahnitese,shtëpitë më unike të planetit

100

Që nga kohërat e hershme, njerëzit janë përpjekur t’i ndërtojnë banesat e tyre sipas nevojave sociale, psikologjike dhe fizike. Këto janë disa nga shtëpitë e cilësuara si më uniket në stilin e tyre, pasi janë gati sureale, të çuditshme dhe më interesantet në planet. Ndoshta ato mund të shërbejnë si frymëzim, për idetë tuaja të ardhshme./stumbleupon/

Indiana/ foto Serge Melki
Indiana/ foto Serge Melki 
Crazy House, Vietnam/ foto upyernoz
Crazy House, Vietnam/ foto upyernoz

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Shtepi guacke, jepet me qera per pushime
ka pamje 180° nga oqeani-
Ishulli Mujeros ne Meksike-/ foto sarunas/

 

Shtepi kokembrapsht ne Gjermani, edhe mobiliet jane te ngulura ne tavan/foto Backkratze/
Shtepi kokembrapsht ne Gjermani,
edhe mobiliet jane te ngulura ne tavan
/foto Backkratze/

 

Shtepi prej guri, e nderuar ne nje shkenb, Portugali/foto Feliciano GuimarÃes/
Shtepi prej guri, e ndertuar ne nje shkemb
Portugali/foto Feliciano GuimarÃes/

 

Shtepi stil UFO, e ndertuar ne pyll, ka dhe nje shkalle avioni qe te con direkt ne bar/ foto Heavybluesman/
Shtepi stil UFO, e ndertuar ne pyll,
ka dhe nje shkalle avioni qe te con
direkt ne bar/ foto Heavybluesman/

 

Shtepi stil UFO, Karoline e Veriut/ foto Runder/
Shtepi stil UFO, Karoline e Veriut
/ foto Runder/

 

Shtepi me nje hyrje si nje vorbull hapesinore. Nje shtepi qe ishte ne pritje per tu shembur dhe fatkeqesisht eshte shembur, Hjuston/foto Michael Cote/
Shtepi me nje hyrje si nje vorbull hapesinore,
ne pritje per tu shembur dhe fatkeqesisht
eshte shembur, Hjuston/foto Michael Cote/

 

Shtepi qe ka qene e ndertuar fillimisht si kulle uji me 1923, Angli/foto Christine Matthews/
Shtepi qe ka qene e ndertuar
fillimisht si kulle uji me 1923,
Angli/foto Christine Matthews/

 

Shtepia me çati pate, qe ka 8 dritare vezake dhe si sy pate dy prozhektore makine/foto Cindy Seigle/
Shtepia me çati pate, qe ka 8 dritare
vezake dhe si sy pate dy prozhektore
makine/foto Cindy Seigle/

 

Kompleks banimi ne Montreal, Kanade e diznjuar per nje teze Masteri, me synim demonstrimin e stilit te ri te jeteses/Ryan Dickey/
Kompleks banimi ne Montreal,
Kanade e dizenjuar per nje teze Masteri,
me synim demonstrimin e stilit te ri te
jeteses/Ryan Dickey/

 

Rezidencat ne forme kubesh, Roterdam, te dizenjuara me 1984 dhe jane 38 kube me dy super kube te ngjitura njera pas tjetres/foto Andrea De Poda/
Rezidencat ne forme kubesh, Roterdam,
te dizenjuara me 1984 dhe jane 38 kube
me dy super kube te ngjitura njera pas tjetres
/foto Andrea De Poda/

 

Shtepi e ndertuar mbi nje ure te rrenuar te Senes /foto Shellorz/
Shtepi e ndertuar mbi nje ure
te rrenuar te Senes /foto Shellorz/

 

Shtepi e ndertuar me kanaçe bosh birre, vetem fasada ka rreth 50.000 kanaçe. Hjuston/ foto Litandmore/
Shtepi e ndertuar me kanaçe bosh birre
vetem fasada ka rreth 50.000 kanaçe.
Hjuston/ foto Litandmore/

 

Shtepi si guç turshish e dizenjuar ne baze te nje filmi me animacione, Miçingan/foto kristina5/
Shtepi si guç turshish e dizenjuar
ne baze te nje filmi me animacione,
Miçingan/foto kristina5/ 
Nje fotografi e vjeter e nje shtepie ne forme kepuce, e ndertuar ne Pensilvani , 1948 /foto jamesdale10/
Nje fotografi e vjeter e nje shtepie
ne forme kepuce, e ndertuar ne Pensilvani
1948 /foto jamesdale10/