Kreu i SHISH pajiset me certifikatën e sigurisë

17

visho-ajazËshtë konfirmuar tashmë se, Visho Ajazi, i cili posedon postin e drejtorit të Shërbimit Informativ të Shtetit, tashmë është pajisur me certifikatë sigurie.

Një reagim lidhur me këtë çështje është dhënë nga deputeti, Spartak Braho, i cili theksoi se do të ketë kontrolle të rrënjësishme në zyrat e institucionit.

”Nga aplikimi që ka bërë në drejtorinë përkatëse është pajisur me certifikatë. Do të parashikohet që brenda ditëve që do të vijnë, të raportohet në Komisionin e Sigurisë ashtu sikundërse komisioni ka marrë përsipër që të ushtrojë një kontroll mbi veprimtarinë e SHISH-it për vitin e kaluar. Ne nuk do të kontrollojmë makinën e drejtorit por do të kontrollojmë zyrat dhe çka mbajnë zyrat brenda”, – tha Spartak Braho.

Po ashtu, ai deklaroi se institucioni në fjalë ka nevojë imediate për ristrukturim pasi ka kaluar një periudhë jo të mirë.

“Është ai kompetentë për të vendosur për fatin e drejtorit dhe të kësaj strukture e cila padyshim duhet të rifreskohet dhe rigjallërohet, sepse ka kaluar një periudhë të vështirë dhe jo shumë efiçente”, – vijoi më tej ai.

Ndërsa për qëndrimin që presidenti mban në lidhje me këtë institucion me rëndësi për çështjet vendore, ai u shpreh se, kreu i shtetit duhet të arsyetojë në mënyrë të drejtë dhe asnjanëse drejt arsyetimeve dhe gjykimeve të pandikuara.

“Vërej që presidenti o nuk njeh ligjin o bën qëllimisht të paditurin. Presidenti duhet të rrijë mbi palët, të arsyetoj drejt dhe jo të merret me prononcime që nuk e ndihmojnë as atë dhe as situatën. Në këto raste presidenti duhet të heshtë ose të flas sa më pak dhe ato që thotë t’i thotë saktë”, – tha Braho.