Liqeni i vdekjes, kush e prek, vdes

66

liqenifff-3Liqeni u zbulua nga fotografi Nick Brandt, kur ai iu afrua brigjeve të Liqenit Neitron në Tanzani.

Pamja është tronditëse dhe e pashpjegueshme akoma! Kufoma të kafshëve të ndryshme – veçanërisht zogj, duken sikur kanë qëndruar për pak mbi ujrat e liqenit, dhe papritur dikush ka thithur gjithë jetën e tyre duke i kthyer në mumje!

Ujërat e liqenit kanë përmbajtje të lartë natriumi, dhe kjo ka bërë që çdo gjë përreth liqenit të jetë e thatë. Të gjitha qeniet e gjalla kur afrohen, shndërrohen në fosile! Ky liqen është në të vërtetë i vdekur. Temperatura e ujit arrin 60 gradë Celsius, sipas revistës “New Scientist”.

/Express/