Konflikti në Ukrainë, Fyle anulon vizitën në Tiranë

38

Stefan-Fyle-2Komisioneri per Zgjerimin Stefan Fyle anulon vizitën e planifikuar më 13 shkurt në Tiranë. Nga Brukseli bëhet e e ditur se komisioneri Fyle nuk do të vizitojë Tiranën për shkak të angazhimeve të tij në përpjekje të Bashkimit Europian për të zgjidhur konfliktin në Ukrainë.

Pritej që me 13 shkurt Fyle të zhvillonte takime me krerët më të lartë ët shtetit shqiptar si dhe të vijonte dialogun e nivelit të lartë që nisi pak kohë më parë gjatë vizitës së tij të fundit në vendin tonë.

Temë e rendësishme e këtij dialogu është paketa prej 5 pikash e rekomandimeve të BE, që dueht te plotesoje vendi ynë, para hartimit të raporti të ri të Komisionit Europian përsa i përket vendimit qe do te merret per statusin e vendit kandidat.

Vizita pritej me interes dhe per faktin se politika shqiptare tashme eshte mberthyer nga ngerçi ne lidhje me reformen territoriale, per te cilen opozita nuk po jep konsensusin te behet pjese e saj si dhe debatet per vendimin e kushtetueses ne lidhje me shtyrjen e hyrjes ne fuqi te ligjit per nepunesin civil.

Gjithsesi prioritet i Fyles tani eshte Ukraina, ndaj dhe është shtyrë vizita ne Tiranë.