Klosi: 99% e guroreve nuk zbatojnë lejen mjedisore

76

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi apeloi bizneset e në veçanti guroret që të ulin nivelin e ndotjes në të kundërt do të penalizohen.
Në forumin e mbajtur për menaxhimin e mbetjeve të ngurta në Shqipëri, Klosi theksoi situatën alarmante ndërsa vendosi sërish në qendër të vëmendjes kompanitë që ndotin ambientin duke mos respektuar lejet mjedisore.
Klosi: Të zbatohet leja mjedisore. Ministria e Mjedisit ka dhënë qindra leje mjedisore për guroret dhe në masën 99% nuk zbatohet leja. Në masën 99%, ai biznes që merr përsipër të bëjë biznesin duhet të marrë përsipër të bëjë edhe investimin. Të bëjë biznes por të respektojmë jetën e qytetarit.
Në lidhje me menaxhimin e mbetjeve në vend, Klosi kërkoi nga bashkitë që të mendojnë zgjidhje afatgjata për të ndryshuar një realitet të hidhur që i ka shndërruar lumenjtë në landfille.
Një apel ministri e kishte edhe për qytetarët të cilëve u bëri thirrje të bashkohen në aksionin për pastrimin e Shqipërisë.
Pasi votoi pro dekretit të ish presidentit Nishani për rrëzimin e ligjit të mbetjeve, mazhoranca tha se përmes forumeve do të dëgjojë zërin e qytetarëve dhe ekspertëve të fushës për hartimin e ligjit te ri.