Kandidati refuzon mandatin e deputetit me një deklaratë të pa precedentë

64

Kandidati nga lista e PD, Indrit Hoxha ka refuzuar mandatin e deputetit me një deklaratë, të cilën e ka mbajtur në sallën e Kuvendit.

Indrit Hoxha: Unë Indrit Hoxha, kandidat në listën vijuese të PD ndërmarr sot këtë akt politik në emër të babait tim të ndjerë, Fatmir Hoxha, i përndjekur politik i regjimit kriminal që nuk rreshti deri në frymën e fundit.

E ndërmarr këtë akt në shenjë neverie kundër krimit të rilindur të këtij parlamenti ilegjitim dhe në respekt të vlerave të familjes time dhe ato që im at më la.

Refuzoj të marr mandatin e deputetit në një vend ku klika kriminale në pushtet ka asgjësuar Gjykatën Kushtetuese dhe Gjykatën e Lartë dhe ka kapur sistemin e drejtësisë.

Refuzoj të marr mandatin në Parlamentin ilegjitim që e urdhëron drejtuesi i vrasjes së 2 prillit 1991.

Refuzoj të marr mandatin dhe të bëhem pjesë e një parlamenti ilegjitim ku në këtë parlament ka hetues të sistemit diktatorial.

Refuzoj të marr mandatin e një parlamenti ilegjitim, ku në karrigen e kryeministrit ulet i biri i personit që firmosi për varjen e poetit Havzi Nela.

Refuzoj të bëhem pjesë e Parlamentit ilegjitim ku në këtë parlament ndodhen urdhëruesit e vrasjes së tribunit të demokracisë, Azem Hajdari.

Ky nuk është Parlament, por galeri e krimit.

Fundi i kësaj farse është i afërt.

Unë refuzoj të betohem dhe të marr mandatin  deputetit sepse ai i takon popullit.

Rroftë Shqipëria!
Rroftë Demokracia!

Zoti i bekoftë shqiptarët!

Gramoz Ruçi: Zoti Indrit këtë mund ta bëjë deklaratë për shtyp jashtë, në sallë mund të mos vije. Ti me vullnetin tënd ke bërë kërkesën dhe ke kërkuar mandatin e deputetit. Është e drejta jote kushtetuese të mos bësh betimin. Rrugë e mbarë, suksese në jetë!